FOOD: Gezonde freakshakes!

HALLO!

Het is een heuse trend op Instagram die freakshakes, maar het zijn serieuze suikerbommetjes. Er naar kijken is al bijna genoeg om je bloedsuikerspiegel de hoogte in te sturen. Ik vind het een zalig concept, maar ik heb niet echt zin om al mijn calorieën die ik verbrand tijdens het sporten er in 1 keer weer bij te drinken/eten. Je vindt weinig gezonde alternatieven op het internet en dit was voor mij al reden genoeg om in de keuken te springen en op de proppen te komen met 2 gezonde freakshake recepten. Deze versie is dan wel gezonder dan de gewone shakes, maar het blijft nog altijd een snack. Als een true matcha addict kon ik het niet laten om een beetje matcha in een recept te verwerken!

Enjoy.

img_1416_fotor

Recept voor gezonde mini-donuts

Benodigdheden:

 • 100 gr amandelmeel
 • 65 gr honing
 • 2 eieren
 • enkele druppeltjes vanille-essence
 • 1/4 koffielepel bakpoeder
 • Extra voor matcha donuts: 1,5 koffielepel matcha poeder

hoeveelheid: 20 mini-donuts

Ik heb dit recept gevonden op pinterest en gebruik het al enige tijd. De donuts nemen niet veel tijd in beslag en zijn suuuuperlekker (en guiltfree, bonuspoints!). Gewoon alle ingrediënten samenvoegen in een kom en mengen. Zelf gebruik ik een donutmaker (soort  van wafelijzer met donutvorm), maar je kan evengoed dit deeg tussen een wafelijzer gebruiken voor gezonde wafels als freakshake toppers! Het deeg is best lopend en daarom is het makkerlijker om het in een spuitzak te doen en zo je deeg op je wafelijzer of donutmaker te spuiten.

Voor de matcha donuts kan je bij je ingrediënten gewoon wat matcha poeder toevoegen. De donuts hebben dan ook een toffe, groene kleur! Dit maakt het ook extra gezond omdat matcha boordevol antioxidanten zit.

Freakshake met banaan, popcorn en mini-donuts

img_1395_fotor

Benodigdheden:

 • 1,5 bananen
 • 125 gr magere yoghurt
 • 250 ml melk naar keuze (ik gebruik amandelmelk, extra gezond!)
 • 2 koffielepels honing
 •  een handvol pofmais voor de popcorn
 • een koffielepel kokosolie
 • Crème fraîche light
 • 1 koffielepel pindakaas
 • een mason jar
 • een satéprikker
 • een mixer
 • een rietje
 • een snuifje kaneel
 • 3 mini-donuts

Begin eerst met de popcorn te poffen in een kookpot samen met een beetje kokosolie. Wanneer deze gepoft is kan je er de kaneel onder mengen en de overschot bijhouden als snack. Mix de melk, yoghurt, banaan, honing samen tot een homogeen mengsel en giet dit in een mason jar. Steek 3 van de gezonde mini-donuts op een satéprikker. Spuit een grote toef slagroom op je shake (gezond of niet, slagroom is een must!), steek er de donuts in, leg er een beetje popcorn op, werk af met wat pindakaas en stukjes banaan!

img_1403_fotor

img_1400_fotor

Matcha-addict Freakshake

img_1408_fotorBenodigdheden

 • 250 ml melk naar keuze (magere melk, amandelmelk, sojamelk,…)
 • 125 gr magere yoghurt
 • 3 goede koffielepels honing
 • 1 koffielepel matcha poeder
 • 2 matcha mini-donuts
 • Crème Fraîche light
 • een beetje matcha poeder ter decoratie
 • een mason jar
 • een rietje
 • een mixer
 • een satéprikker

Mix de melk, yoghurt, honing en matcha samen tot een homogeen mengsel en giet dit in een mason jar. Steek 2 van de gezonde mini-donuts op een satéprikker. Spuit een grote toef slagroom op je shake, steek er de donuts in en werk af met een beetje puur matcha poeder. Drink up!

img_1411_fotor

img_1392_fotor

Laat zeker weten wat jullie van deze freakshakes vonden en laat gerust jullie suggesties na voor andere varianten!

I hate it when i’m making a milkshake

and boys just show up in my yard.

Lissa

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s