BAKKEN: Trio van cupcakes!

HALLO!

Het is tijd om een paar van mijn favoriete cupcake receptjes te delen. Wanneer ik relatief snel iets op tafel wil toveren waarvan ik weet dat het superlekker is en het ook wel een beetje het ‘wow-effect’ geeft, maak ik vaak één van deze drie cupcakes. Qua versiering zijn ze simpel, maar van smaak zijn ze echt hemels! Voor wie snel en makkelijk iets zoet wil klaarmaken zijn deze cupcakes echt perfect.

IMG_1576_Fotor

Oreo cupcakes!

IMG_1601_Fotor

Benodigdheden:

 • 125 gr bloem
 • 125 gr zachte boter
 • 125 gr kristalsuiker
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 eieren
 • 1 1/2 theelepel melk
 • een paar druppeltjes vanille-extract
 • 250 gr philadephia
 • 2 pakken oreo’s
 • 50 gr bloemsuiker

Aantal: 12-15

Werktijd: 45 minuten

Werkwijze:

Haal 15 oreo’s uit elkaar waardoor je enerzijds in een potje de crèmevulling krijgt en anderzijds de zwarte koekjes. Maal de zwarte koekjes fijn tot ze een kruimelachtige structuur hebben. Meng de bloem, eieren, boter, kristalsuiker,bakpoeder, melk en vanille-extract samen tot een homogeen mengsel. Voeg hierbij de helft van de oreokruimels. Verdeel het deeg over 15 bakvormpjes en bak voor 22 minuten op 170°C. In tussentijd kan je de topping maken door de philadelphia te mengen met de oreo crèmevulling, de bloemsuiker en de overige oreokruimels. Indien het nog niet zoet genoeg is kan je er altijd meer bloemsuiker aan toevoegen. Laat de cupcakes volledig afkoelen en versier ze daarna met een beetje frosting en een half oreo koekje. Aanvallen maar!

 

IMG_1597_Fotor

Speculoos cupcakes!

IMG_1594_Fotor

Benodigdheden:

 • 125 gr bloem
 • 125 gr zachte boter
 • 125 gr kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 1/2 theelepel melk
 • een paar druppeltjes vanille-extract
 • mix voor botercrème
 • 1 pak lotus speculoos

Aantal: 12-15

Werktijd: 45 min

werkwijze:

Verkruimel 15 speculoosjes. Voeg alle ingrediënten samen buiten de botercrème mix en de speculooskruimels. Wanneer je een mooi homogeen mengsel krijgt mag je er de helft van de speculooskruimels aan toe voegen en dit nog eens goed mixen. Verdeel de cupcakes over 15 bakvormpjes en bak ze op 170°C voor 22 minuten. Laat nadien volledig afkoelen. Maak de botercrème met de instructies die je terugvindt op de verpakking. Je kan ook altijd dit recept volgen als je de botercrème zelf wil maken. Voeg bij de botercrème de overige speculoosrkuimels, doe deze in een spuitzak en spuit een mooi torentje op elke cupcake. Steek hierop nog een half speculoosje en je speculooscupcake is klaar!

IMG_1590_Fotor

Nutella cupcakes!

IMG_1588_Fotor

Benodigdheden:

 • 125 gr bloem
 • 125 gr zachte boter
 • 125 gr kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels rauw cacaopoeder
 • een handvol chocolade druppels of stukjes
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 1/2 theelepel melk
 • een paar druppeltjes vanille-extract
 • mix voor botercrème
 • 2 grote eetlepels nutella

Aantal: 12-15

Werktijd: 45 minuten

werkwijze:

Voeg alle ingrediënten samen buiten de chocolade stukjes, de mix voor botercrème en de nutella. Meng dit tot een homogeen mengsel en voeg daarna de stukjes chocolade toe. Verdeel het deeg over 15 bakvormpjes en bak deze voor 22 minuten op 170°C. Laat de cupcakes volledig afkoelen en maak intussen de botercrème volgens de instructies van de mix. Voeg hierbij nog 1 grote eetlepel nutella toe voor een lekkere nutella botercrème. Indien je een grote fan bent kan je er altijd ietsje meer aan toevoegen. Als de cupcakes afgekoeld zijn kan je in elke cupcake een klein gaatje maken waar je een beetje nutella kan verwerken in de cupcake (hello hart van nutella!). Hierna kan je de cupcakes versieren met de nutella botercrème en eventueel wat sprinkles!

 

 

IMG_1585_Fotor

IMG_1582_Fotor

You can’t buy happiness,

But you can make cupcakes.

And that’s kind of

the same thing!

Lissa

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lieslhouben schreef:

  Wauw, ze zien er echt heerlijk uit!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s