BAKKEN: Unicorn macarons!

HALLO!

Zondag = bakdag, en daarom heb ik vandaag voor jullie een fantastisch receptje. Mijn mama is vandaag jarig en aangezien zij dol is op macarons wou ik graag deze ‘unicorn macarons’ eens uitproberen. Ik heb ze zo genoemd omdat ze er gewoon zo leuk uitzien en ze dus ook een knallende naam moesten krijgen! Iedereen kent deze Parijse lekkernijen, maar ze zijn niet zo heel makkelijk om te maken. Het is heel belangrijk om de stappen juist te volgen aangezien bij macarons echt wel ‘de wet van de patisserie’ geldt: exacte verhoudingen en het precies verwerken ervan garanderen een juist resultaat. Ik waarschuw jullie op voorhand, deze blijven niet lang leven bij mij thuis. (calories don’t count on the weekend!)

IMG_1620_Fotor

IMG_1619_Fotor

benodigdheden:

  • 225 gr poedersuiker
  • 125 gr amandelpoeder
  • 125 gr eiwit (ongeveer van 4 grote eitjes)
  • 40 gr kristalsuiker
  • Roze voedingskleurstof (gelvorm)
  • sprinkles naar keuze
  • mix voor botercrème of andere soorten vulling

aantal: 18-20 stuks

werktijd: ongeveer 1,5 uur

werkwijze:

Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder in een grote kom en meng deze samen. Scheid de eieren en klop het eiwit bijna stijf met een mixer. Voeg op dat moment de kristalsuiker toe (lepel per lepel) terwijl je blijft mixen, en kijk goed dat alle suiker opgelost is. Blijf het eiwit opkloppen tot het stijve pieken vormt en je het letterlijk boven je hoofd kan houden zonder dat het beweegt! Spatel het eiwit bij het mengsel van suiker en amandelpoeder en meng het voorzichtig met een spatel bij elkaar. Het is heel belangrijk dat je de luchtige structuur van het eiwit niet te veel verliest. Neem een spuitzak klaar en breng met een penseeltje 4 verticale lijnen roze voedingskleurstof aan, verspreidt over de binnenkant van de spuitzak. zo krijg je het mooie roze swirl effect op de macarons. Gebruik een ronde mond voor je spuitzak en vul deze dan met het deeg. Spuit op een bakplaat rondjes van ongeveer 2 cm diameter, deze gaan vergroten naar ongeveer 3 cm in de oven. Strooi nu een beetje van je favoriete sprinkles op de macarons, ik koos voor sterretjes en gekleurde bolletjes. Steek de macarons voor een halfuur in een oven van ongeveer 40°C. dit is een heel belangrijke stap aangezien de macarons een beetje moeten uitdrogen. Voel na een halfuur zachtjes aan de macarons of deze nog vochtig zijn, het beslag mag namelijk niet meer aan je vingers plakken. Voer de temperatuur van je oven op naar 150°C en bak de macarons ongeveer een kwartier tot ze mooi droog zijn. Laat ze daarna afkoelen op de bakplaat zelf.

Maak in tussentijd de mix voor botercrème. Je kan de macarons ook vullen met confituur of zelfs met nutella, wat je zelf verkiest! Als de macarons afgekoeld zijn kan je op 1 zijde een beetje vulling smeren, of je kan de vulling in een spuitzak doen en deze op de macaron spuiten. Spuit de vulling best in het midden zodat wanneer je de 2 koekjes tegen elkaar plakt de vulling naar buiten wordt gedrukt. Enjoy!

IMG_1633_Fotor

IMG_1616_Fotor

Be a macaron

in a cookie cutter world!

Lissa

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s