BAKKEN: Gezonde matcha cake!

HALLO!

Diegene die mijn blog een beetje volgen weten dat ik een echte thee-verslaving heb, en dan nog liefst matcha thee! Matcha is de laatste maanden enorm populair omdat het ook bestempeld wordt als superfood. Voor al diegene die net zo een fan zijn van matcha thee als ik is dit recept gewoon heaven on earth! Deze keer geen fancy macarons of cupcakes, maar eens iets een beetje gezonder en letterlijk groener!  En girls, ookal ben je geen baktalent deze cake is gewoon supersimpel!

IMG_1755_Fotor

IMG_1745_Fotor

Benodigdheden:

 • 175 gr speltmeel (alternatief: gewone bloem)
 • 175 gr rietsuiker of kokosbloesemsuiker (alternatief: kristalsuiker)
 • 1 eetlepel Matcha poeder
 • 2 eieren
 • 100 ml amandelmelk (alternatief: magere melk)
 • 45 gr kokosolie (alternatief: gewone boter)
 • 1 theelepel bakpoeder

De alternatieven bij dit recept heb ik erbij geplaatst om het jullie makkelijk te maken. Deze ingrediënten hebben de meeste van jullie wel in huis, maar dit zorgt er natuurlijk wel voor dat dit recept iets minder gezond wordt.

Werktijd: ongeveer 1 uur

Werkwijze:

Simpel: gooi alles bij elkaar en mixen maar! Tijdens het mixen kan je een bakblik invetten met kokosolie en dit bedekken met bakpapier zodat de cake zeker niet blijft kleven. Gooi het groene beslag in het bakblik en bak deze voor 45-50 min op 165°C. De cake moet mooi bruin zijn langs de buitenkant en een satéprikkertje moet er schoon uitkomen als je erin prikt. Laat de cake na het bakken afkoelen en serveer met een beetje icing indien je dit wenst. Ik heb mijn icing gemaakt door 2 theelepels water te mengen met wat bloemsuiker en wat matchapoeder. Ik gebruik nooit exacte hoeveelheden als ik icing maak aangezien dit toch altijd wat wikken en wegen is om de juiste structuur te krijgen! Je icing moet een stroopachtige structuur hebben. Een plakje van deze cake is ook lekker met een “ongezond” bolletje vanille-ijs, just saying 😉

IMG_1739_Fotor

IMG_1751_Fotor

Lissa

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik denk dat ik deze vandaag ga maken 😍!

  Geliked door 1 persoon

  1. lissarottiers schreef:

   Geniet ervan!😊

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s