BAKKEN: Last minute gebakjes voor Pasen!

HALLO!

Morgen is het Pasen, en aangezien elke feestdag eigenlijk meer een bakgelegenheid is geworden voor mij is dit deze keer ook het geval! Voor iedereen die nog iets lekkers wil maken voor morgen, of voor diegene die op Paasmaandag nog eventjes in de sfeer willen blijven heb ik een fantastisch receptje! Ik heb 2 opties voor jullie: je kan gaan voor de easy-peasy standaard whoopies met roze vulling (of geel, of blauw of groen, zolang het paar een paasgevoel geeft!) of je kan helemaal uitblinken met de paashaaswhoopies.

IMG_1776_Fotor

IMG_1777_Fotor

Benodigdheden:

 • 500 gr bloem
 • 250 gr kristalsuiker
 • 250 ml melk
 • 125 gr boter
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel vanillesuiker
 • 1 ei
 • een snuifje zout
 • Mix voor banketbakkersroom
 • marsepein (wit en roze) en eetbare snoep-oogjes (voor de konijntjes)
 • wilton eetbare color mist in goud en roze voedingskleurstof (voor de gewone whoopies)

Aantal: een 25 gewone whoopies of een 12 tal konijntjes!

Duur: ongeveer een uur voor de gewone en anderhalf uur voor de konijntjes.

Werkwijze voor de gewone whoopies:

Mix de bloem, suiker, melk, boter, bakpoeder, vanillesuiker, ei en snuifje zout samen tot een homogeen mengsel en laat het een 3 minuten mixen. Dit is een heel plakkerig deeg en moeilijk om met de hand te mixen (tenzij je super biceps hebt natuurlijk), een mixer is dus aangewezen. Doe het deeg in een spuitzak met ronde spuitmond en breng kleine rondjes deeg aan op een bakplaat met bakpapier. Je kan ze zelf zo groot maken als je wil, maar het deeg gaat nog een beetje spreiden tijdens het bakken. Steek de whoopies in een oven van 220°C voor een 6 tot 8 minuten. Aangezien je werkt met een heel hete oven moet je ze echt wel in het oog houden. Ze gaan er nog bleek uitzien, maar het randje moet lichtbruin kleuren. Laat de whoopies afkoelen op de bakplaat en maak ondertussen de banketbakkersroom. Je kan natuurlijk ook slagroom of zelfs confituur tussen de 2 koekjes smeren, de opties zijn echt eindeloos! Waneer de koekjes volledig zijn afgekoeld kan je ze een beetje rangschikken zodat je telkens 2 koekjes hebt die mooi op elkaar passen. Doe je banketbakkersroom in een spuitzak of smeer ze gewoon tussen de koekjes! Ik heb mijn crème roze gekleurd en de koekjes een beetje bespoten met een goudkleurige color mist van Wilton (Deze kan je vinden in Aveve of een andere bakwinkel) om ze een extra fleurige toets te geven! Deze toetjes zijn makkelijk, maar heel classy!

IMG_1774_Fotor

Werkwijze voor de konijntjes:

Voor de konijntjes leg je best een patroon onder je bakpapier zodat ze mooi gelijk zijn. Ik gebruikte dit patroon en kopieerde het 6 keer op 1 blad. Druk dit dan een keer of 5 af en zo kan je de patronen onder je bakpapier schikken. Mix de bloem, suiker, melk, boter, bakpoeder, vanillesuiker, ei en snuifje zout samen tot een homogeen mengsel en laat het een 3 minuten mixen. Doe het deeg in een spuitzak met ronde spuitmond en breng aan op het bakpapier. Ik begon steeds met het rechteroortje, vulde het midden en eindigde in het linkeroortje. Maak je geen zorgen wanneer het niet zo mooi gelijk is, want het deeg gaat toch nog een beetje spreiden. Zorg ervoor dat de oortjes ver genoeg van elkaar zijn zodat ze niet in elkaar lopen tijdens het bakken. Bak de whoopies voor 6-8 minuten in een oven van 220°C. Houdt ze goed in de gaten want je werkt met een heel hete oven! Zorgt ervoor dat ze nog bleek zijn in het midden, en dat de randjes mooi lichtbruin gebakken zijn. Laat ze nu afkoelen op de bakplaat en in tussentijd kan je de marsepeinen konijntjes en de banketbakkersroom maken. Ook voor de konijntjes heb ik terug het patroon gebruikt. Rol de marsepein uit, leg het patroon erop en snij dit uit met een mes. Doe hetzelfde voor de oortjes, werk af met oogjes, roos neusje en een mondje. Je whoopies zijn nu klaar om te vullen met de banketbakkersroom! De marsepein is goed plakkerig waardoor alles vanzelf aan elkaar zou moeten kleven. Enjoy!

IMG_1778_Fotor

IMG_1785_Fotor

 

Lissa

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s