FOOD: Een week lang gezond ontbijten!

HALLO!

Eindelijk terug een blogpost! Het is al eventjes geleden, maar ik had het echt heel druk nu het einde van het schooljaar dichtbij komt. Voor het lange wachten beloon ik jullie met een héééél lange blogpost met maar liefst ZEVEN gezonde en lekkere ontbijt recepten. Het ontbijt is voor mij zowat het hoogtepunt van de dag en dit doe ik het liefst met iets gezond en versgemaakt! De meeste recepten nemen slechts 5 minuten in beslag en eens je zowat de standaard benodigdheden in huis hebt kan je altijd wel iets lekkers maken. Enjoy!

Maandag: Chunky Monkey havermout

IMG_4511_Fotor

Benodigdheden voor 1 persoon– 5 minuten:

 • Portie havermout
 • 1,5 banaan
 • 1 theelepel kaneel
 • cacaonibs
 • 1 theelepel pindakaas

Maak de havemout klaar hoe je ze zelf het liefste eet. Ik maak die van mij met amandelmelk. Doe tijdens het koken bij de portie havermout de volledige banaan en de theelepel kaneel. Door de banaan krijg je een lekkere zoete smaak. Doe je kokend mengsel in een potje, doe een halve banaan in partjes, bestrooi met cacaonibs en een goede lepel pindakaas. Smakelijk!

Dinsdag: Chocolate bowl

IMG_4530_Fotor

Benodigdheden voor 1 persoon- 5 minuten:

 • 1 avocado
 • 1 banaan
 • 50 ml amandelmelk
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 1 eetlepel honing
 • een beetje granola

Doe alle ingrediënten in de blender buiten de granola, maar hou een stuk of 3 schijfjes van de banaan apart. Mix tot je een mengsel krijgt dat lijkt op chocoladepudding (en ja, het smaakt ook zo!). Doe dit in een potje en leg er de stukjes banaan en een beetje granola op. Dit ontbijt geeft je zeker voldoende energie tot de middag, en schrik niet van die avocado want deze smaak je echt niet!

Woensdag: Matcha granola met Yoghurt

IMG_1948_Fotor

Benodigdheden voor een heleboel matcha granola- 30 minuten:

 • 250 gram havervlokken
 • 50 gram lijnzaad
 • 150 gram notenmix
 • 5 eetlepels ahornsiroop
 • 2 theelepels matcha
 • 2 eetlepels kokosolie

Doe de havervlokken, lijnzaad en notenmix in een grote kom. Warm de kokosolie op zodat deze vloeibaar is en gooi deze samen met de ahornsiroop over de droge ingrediënten. Roer goed zodat de ahornsiroop en kokosolie verdeeld zijn en leg dit mooi open op een bakplaat. Rooster de granola voor 25 minuten op 170°C. Laat hierna een minuutje afkoelen en doe dan de matcha erbij zodat alle gezonde voordelen van matcha goed bewaard worden en niet mee in de oven gaan! Indien je niet zo geniet van de smaak van matcha als ik, kan je de matcha ook altijd vervangen door cacaopoeder of stukjes gedroogd fruit etc. Dit geeft je genoeg granola voor een hele tijd verder te kunnen. Ik bewaar de mijne in een grote glazen pot en eet deze met een beetje yoghurt of met wat amandelmelk.

Tip: Deze maak je het best in het weekend, zo heb je het tijdens een drukke dag gewoon maar te pakken!

Donderdag: Papayabootje

IMG_4456_Fotor

Benodigdheden voor 1 persoon- 5 minuten:

 • 1/2 papaya
 • magere yoghurt
 • Granola
 • vloeibare honing

Veruit het simpelste receptjes van allemaal, en voor mij ook 1 van de lekkerste! Snijd de papaya door midden en hol deze uit zodat de zaadjes verdwenen zijn. Doe er een goede schep van je favoriete magere yoghurt in en werk af met wat granola en vloeibare honing. Zooooooooo lekker!

Vrijdag: banaan-kaneel smoothie.

IMG_1941_Fotor

Benodigdheden voor 1 persoon- 5 minuten:

 • 1 banaan
 • 3 eetlepels havervlokken
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel ahornsiroop
 • 250 ml amandelmelk

Mix alle ingrediënten samen tot 1 geheel. Ja het is echt zo simpel! Voor diegene met een grote honger kunnen altijd nog een potje yoghurt eten of wat extra havervlokken bijvoegen.

Zaterdag: Gezond ontbijt buffet

IMG_4399_Fotor

Ontbijtbuffet voor 2 personen- 45 minuten:

Benodigdheden voor de gezonde appel crumble: 

 • 2 appels
 • 3 eetlepel ahornsiroop
 • 2 theelepels kaneel
 • 60 gr noten (amandelen geven een lekkere frangipane smaak)
 • 50 gr havermout
 • 1 grote eetlepel gesmolten kokosolie

Snijd de appels in kleine stukjes en leg ze in een ovenschaaltje. Besprenkel de appels met 1 eetlepel ahornsiroop en 1 theelepel kaneel. Mix de noten, havermout, kaneel en overige ahornsiroop samen met de gesmolten kokosolie. Dit mag best nog grof zijn, maar moeten wel een beetje aan elkaar plakken. Doe de crumble over de appels en zorg dat deze goed bedekt zijn. Zet deze voor 20 minuutjes in de oven op 180°C. In tussentijd kan je de frappé en havermout maken.

Tip: De appel crumble is ook lekker om alleen te eten met een beetje yoghurt!

Benodigheden voor de frappé:

 • 400 ml amandelmelk
 • 4 eetlepels cashewnoten
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • 2 eetlepels instant koffie
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • cacaonibs om af te werken
 • ijsblokjes

Doe alle ingrediënten in de blender buiten de cacaonibs en ijsblokjes. Serveer in een groot glas en werk af met wat cacaonibs en een paar ijsblokjes om het lekker koel te houden.

Benodigdheden voor de havermout met blauwe bessen en donkere chocolade:

 • 1 portie havermout (dit is genoeg voor 2 personen aangezien je nog veel andere lekkere dingen hebt om van te genieten!)
 • een handvol blauwe bessen
 • 2 eetlepels honing, vloeibaar
 • stukjes donkere chocolade

Maak een portie havermout klaar voor 1 persoon ( liefst met amandelmelk of sojamelk), Voeg tijdens het koken de blauwe bessen toe. Verdeel de havermout over 2 glaasjes en werk af met wat honing en een kleine hoeveelheid donkere chocolade. Op de foto zie je ook een beetje witte chocolade, maar dit was enkel en alleen omdat ik mijn laatste beetje chocolade paashaas aan het opgebruiken was. 😉

Zondag: banaan-spelt pancakes

IMG_4434_Fotor

Benodigdheden voor 1 persoon- 15 minuten: 

 • 1 banaan
 • 1 ei
 • 3 eetlepels speltmeel
 • een klein beetje amandelmelk
 • bessenmix
 • ahorn siroop
 • Kokosolie om te bakken

Plet de banaan. Mix deze daarna samen met het speltmeel, het ei en een klein scheutje amandelmelk tot je een mooi mengsel krijgt zonder brokjes. Bak je pannenkoekjes in de kokosolie en werk af met bessen en ahornsiroop. Voor 1 persoon krijg je ongeveer 3 pannenkoekjes.

Laat zeker weten welke recepten jullie favoriet zijn!

Eat glitter for breakfast

and shine all day.

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s