BAKKEN: Go nuts with donuts!

HALLO!

Ik heb echt een grote (ongezonde) liefde voor donuts, spijtig genoeg! Maar er zijn maar weinig plekken waar je echt goede donuts kan verkrijgen. De beste tot nu toe heb ik gevonden bij Dunkin’ Donuts in Amsterdam (je leest er alles over hier), en net daarom heb ik besloten om het gewoon eens zelf te proberen. Eh voila, hierbij mijn donut recept met 3 verschillende toppings. Het is echt supersimpel om zelf te maken, en ik snap nog altijd niet waarom ik hier zolang mee gewacht heb! Leef je volledig uit met verschillende toppings en nodig wat vrienden uit om deze samen te verorberen.

IMG_1954_Fotor

IMG_1964_Fotor

Benodigdheden:

 • 100 ml halfvolle melk
 • 50 gr poedersuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 200 gr zelfrijzend bloem
 • 50 gr boter
 • 1 ei
 • een snuifje zout
 • 1 zakje droge gist
 • icing: gekocht uit een pakje of samengesteld uit poedersuiker en melk.
 • roze kleurstof
 • parels, marshmallows, …

Hoe ga je te werk:

Warm de melk op in een sauspan tot deze lauw is en voeg hierbij de vanillesuiker en poedersuiker tot deze goed opgelost zijn. Voeg in een grote mengkom de bloem, het ei, zout, gist, boter en de lauwe melk en mix tot een bol deeg. Dit kan je evengoed doen met je handen aangezien het nogal plakkerig is en het eventjes nodig heeft voor alle ingrediënten goed zijn opgenomen. Dek daarna de kom af met een natte handdoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen. Ik zet het deeg altijd in mijn oven zonder deze op te zetten omdat dit toch zorgt voor een warme en afgesloten plaats. Verhit de frituurketel na dit uur tot 180°C en rol het deeg uit. Je gaat hiervoor nog wat bloem nodig hebben voor aan je handen, deegrol en oppervlak want het is nog steeds een plakkerig deeg. Zorg ervoor dat je een grote en kleine ronde uitsteekvorm vindt. Ik gebruik hiervoor een bierglas en een klein rond uitsteekvormpje voor koekjes. Kijk eens rond in de keuken want je vindt deze vormpjes zeker en vast. Het deeg moet zo een cm dik zijn, ik kreeg hieruit een 13 donuts. De kleine bolletjes die overblijven uit het midden kan je apart bakken (kleine donut holes, jummie!) of je kan dit terug in je overschot deeg verwerken om weer uit te rollen. Ik heb mijn donuts per twee in de frietketel gelegd en draaide deze om met een vork. Ze hebben langs elke kant ongeveer 30 sec nodig tot ze mooi lichtbruin kleuren. Laat je donuts afkoelen op een keukenrolletje zodat de overschot olie hierin kan opgenomen worden. Maak tijdens het afkoelen van je donuts de icing. Dit doe je door poedersuiker te mengen met wat eetlepels melk tot je een mooie, stroperige consistentie krijgt. Dop je donuts in de icing (die je eventueel roze of een andere kleur kan geven), en werk af met wat sprinkles of kleine marshmallows. Voila, klaar om op te dienen en vooral op te eten!

IMG_1959_Fotor

IMG_1967_Fotor

Abs are great.

But have you tried these donuts?

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s