FOOD: Energieballetjes op 3 manieren!

HALLO!

De examens lopen op zijn einde, maar als jullie last hebben van een laatste energiedip heb ik het perfect receptje gevonden (dat ook nog is gezond is, BONUS!). Deze energieballetjes maak ik wanneer ik niet veel tijd heb en toch een gezonde snack wil hebben. Het leuke eraan is dat je deze perfect kan variëren naar je eigen lievelingssmaak (Jup, matcha!) en met de dingen die je nog in huis hebt. Je hebt eigenlijk maar 2 noodzakelijk ingrediënten nodig en dat is iets van gedroogd fruit zoals dadels of gedroogde abrikoos en noten! 1 tot 2 van deze balletjes vormen het perfecte vieruurtje! Hier zijn 3 variaties die ik echt superlekker vind.

Brownie energieballetjes

IMG_2001_Fotor

Aantal: 9-12 balletjes

Benodigdheden:

 • 1/2 cup dadels = ongeveer 12 kleine, ontpitte dadels.
 • 1 handvol notenmix
 • 1 handvol cashewnoten
 • 2 goede eetlepels cacaopoeder
 • een scheutje honing of esdoornsiroop
 • kokospoeder voor de afwerking

Dit zijn zo van die recepten die je heel makkelijk naar je hand kan zetten. Heb je liever amandelnoten in plaats van cashewnoten dan kan je deze perfect gebruiken. Het enige wat echt belangrijk is dat je een plakkerig ingrediënt hebt dat ervoor zorgt dat je deze in balletjes kan rollen. Je gooit alles dus gewoon in de foodprocessor, buiten het kokospoeder dat je gebruikt voor af te werken. Je blijft mixen tot je een plakkerig deeg krijgt waar je balletjes uit kan rollen (dit kan eventjes duren). Als dit niet het geval is betekent dit dat je dadels te droog zijn en kan je er nog wat extra bijvoegen. Hetzelfde geldt voor een te plakkerig mengsel, dan doe je er gewoon wat extra noten bij tot je de perfecte mix hebt. Eens je een deeg hebt waar je bolletjes van kan rollen zit je goed en kan je deze afwerken met kokospoeder. Voor de brownie fans onder ons is dit echt de hemel op aarde want dit zijn gewone mini brownie bites!

Matcha energieballetjes met maanzaad

IMG_2067_Fotor

Aantal: 6-8 balletjes

Benodigdheden:

 • 1 theelepel matchapoeder
 • 4 grote eetlepels amandelpoeder
 • 8 kleine ontpitte dadels
 • 2 grote eetlepels kokospoeder + extra voor de afwerking
 • 1 gesmolten theelepel kokosolie
 • 1 theelepel honing of esdoornsiroop
 • maandzaad voor de afwerking

Gooi alle ingrediënten buiten het maanzaad en het extra kokospoeder samen in een foodprocessor en mix tot een plakkerig deeg waar je balletjes van kan rollen. Deze kan je daarna afwerken met kokospoeder of maanzaad. Persoonlijk vind ik maanzaad heel lekker maar je kan natuurlijk zelf bepalen hoe je deze afwerkt. Voor wie graag een frangipane- achtig vieruurtje heeft kan het matcha poeder uit dit recept laten. Je kan deze het beste bewaren in de koelkast.

Abrikozen energieballetjes met kokos

IMG_2059_Fotor

Aantal: 9-12 balletjes

Benodigdheden:

 • 1 cup abrikozen (= een 100/150 gram abrikozen)
 • 3 grote eetlepels amandelpoeder
 •  een handvol notenmix
 • 3 eetlepels kokospoeder + extra voor de afwerking
 • 1 theelepel lijnzaad ( indien gewenst)
 • een beetje vanille essence
 • een beetje kaneel

Gooi alle ingrediënten samen in een foodprocessor tot je een plakkerig deeg krijgt. Ook hier geldt indien het te plakkerig is wat meer amandelpoeder toe te voegen, en indien te droog wat meer abrikozen toe te voegen. Rol het deeg in bolletjes en rol deze daarna in het kokospoeder.

IMG_2068_Fotor

Laat zeker weten welke van de 3 jullie favoriet is, en welke ingrediënten jullie nog zouden toevoegen!

Lissa

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s