BAKKEN: Magic Rice Krispie Treats!

Hallo!

Nu het barbecue seizoen volop begonnen is halen we al snel een grote zak marshmallows in huis voor te roosteren op het vuur. Dat is natuurlijk supergezellig, maar vaak blijf je met een berg marshmallows zitten waar je vaak niets meer mee doet! Geen nood, dit recept is supersimpel, supersnel en lost dit probleem volledig op! Deze rice krispie treats zijn misschien niet het gezondste tussendoortje, maar lekker zijn ze alvast! Voor wie niet zo gekend is met rice krispies, dit is eigenlijk het klassieke broertje van de chocolade coco pops die iedereen wel kent. Wil je dus graag chocolade rice krispie treats maken zijn deze ook ideaal. Deze rice krispies kan je dus perfect geven als dessert tijdens je volgende BBQ!

IMG_2074_Fotor

Aantal: 9-12

Duur: 15 minuten bereiden + 1 uur koelen

Benodigdheden:

  • 150 gr rice krispies (te vinden in de supermarkt bij de ontbijgranen)
  • 50 gram boter
  • 300 gram marshmallows + extra mini marshmallows om te decoreren
  • Decoratieparels, sterretjes,…

Zet een pot op een middelmatig vuur en laat de boter smelten. Als deze gesmolten is kan je de 300 gram marshmallows toevoegen, het is hierbij belangrijk dat je de hele tijd blijft roeren tot deze volledig gesmolten zijn. Dit kan een 5 minuutjes duren. Wanneer de marshmallows volledig gesmolten zijn haal je de kom van het vuur en voeg je de rice krispies toe. Meng goed onder elkaar en doe deze daarna in een bakblik van ongeveer 20×30 cm. Het is belangrijk dat je hierin bakpapier legt aangezien dit wel een plakkerig goedje is. Maak de bovenkant mooi glad door er een stukje bakpapier over te leggen en hier met je hand op te drukken. Druk niet te sterk aan aangezien marshmallows het effect hebben om heel hard te worden. Versier als laatste met wat sprinkles naar keuze en laat nadien in de koelkast afkoelen. Als het volledig afgekoeld is kan je dit in 12 vierkantjes snijden! Enjoy.

IMG_2077_Fotor

IMG_2082_Fotor

When life gives you rice krispies

make some rice krispie treats!

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s