BAKKEN: Gezonde brownie recepten uitgetest!

HALLO!

Je ziet op het internet heel veel ‘gezonde brownie recepten’ circuleren met zoete aardappel, met avocado, met courgette… Ik vraag me hierbij altijd af of deze wel zo gezond zijn en of ze ook lekker zijn. Het zou toch echt de hemel op aarde zijn mochten we kunnen genieten van een lekkere brownie zonder dat schuldgevoel! (YES!) Daarom hierbij 2 verschillende gezonde brownie recepten put to the test!

Brownies met zoete aardappel

IMG_4448_Fotor

Dit is een recept van Rens Kroes, de queen van de gezonde en veganistische recepten! Ik heb dit recept al enkele keren gemaakt, vooral als ik een eenzame zoete aardappel in huis had. Ik vind het een fantastisch recept en het smaakt ook heerlijk, maar ik moet hierbij toegeven dat dit voor mij niet echt brownies zijn. Het smaakt meer naar een chocolade vruchtenreep aangezien dit recept amper bloem gebruikt. Desalniettemin, dit vervult echt wel je chocolate craving en vooral de topping is voorduimen en vingers bij af te likken! Voeg zeker de hazelnoten toe aangezien deze die extra crunch geven.

Het recept kan je hier vinden

Brownies met avocado

IMG_1980_FotorAvocado is nog zo een ingrediënt dat je vaak ziet verschijnen in gezonde bakrecepten aangezien het vaak als vervangproduct voor boter wordt gebruikt. Ik ben een grote fan van avocado (chocoladepudding van avocado is zeker een aanrader!!) en ik kon dus niet wachten om dit eens te verwerken in brownies. Spijtig genoeg was ik een beetje teleurgesteld in dit recept aangezien het redelijk droog was. Als je naar de ingrediënten kijkt merk je ook dat het bovenstaande recept toch wel iets gezonder was. Ik denk dat mijn cake nogal droog was omdat mijn avocado’s nog niet super rijp waren. Het is dus  belangrijk dat je avocado’s héééééél rijp zijn zodat deze voldoende smeuïgheid geven aan het recept. Deze brownies geven wel echt die brownie feeling door de echte donkere chocolade die erin wordt gebruikt. In tegenstelling tot het andere recept worden hierin eieren gebruikt en is dit dus niet veganistisch.

Benodigdheden:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 200 gram donkere chocolade (boven 70%)
  • 1 cup esdoornsiroop of honing of agavesiroop
  • 2 eieren
  • 100 gr speltmeel
  • 30 gr cacao poeder
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Werkwijze:

Plet de avocado’s tot puree en smelt de donkere chocolade. Voeg alle ingrediënten samen in een keukenrobot en mix tot een homogeen mengels.  Doe dit in een vierkant cakeblik en zet een halfuur in de oven op 175°C of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen en snij de cake daarna in vierkantjes.

IMG_1974_Fotor

Besluit

Ik verkies absoluut de zoete aardappel brownies! Ze zijn gezonder en ik vind ze persoonlijk ook lekkerder. Zeker de saus van esdoornsiroop en cacaopoeder maakt het af! Voor al wie liever een cake-achtige structuur verkiest zijn de avocado brownies zeker toppers als je goede, rijpe avocado’s gebruikt.

All you need is love.

But a little chocolate now and then

doesn’t hurt

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s