FOOD: Sunday Brunch!

HALLO!

Valentijn is al lang gepasseerd, maar 14 februari is niet de enige dag dat je iemand kan laten weten dat je ze graag ziet. Deze Sunday Brunch staat volledig in het teken van iemand eens volledig te verrassen! Dit ontbijt maak je op een klein uurtje tijd en is vooral voor de zoetebekken een echt festijn.

IMG_4472_Fotor

Tafeldecoratie

Ik ging voor een volledig wit decor met een paar roze accenten zoals deze papieren roosjes en rode hartjes. Het geeft direct een romantische touch aan je tafel en een subtiele hint aan diegene die je wil verrassen!

IMG_4474_Fotor

Recepten

Kleine appel crumble taartjes

Benodigdheden voor ongeveer 8 taartjes:

 • 3 appels
 • kaneel
 • 100 gr bloem
 • 125 gr kristalsuiker
 • 75 gr boter in blokjes

Werkwijze:

Snij de appels in kleine stukjes en verdeel ze over 8 potjes. Ik heb gekozen voor wegwerpschaaltjes in de vorm van een hartje. Doe over de appeltjes een beetje kaneel. Meng in een andere kom de bloemen en suiker door elkaar en doe hierbij de boter in blokjes. Het is best dat je dit samen gaat kneden met je handen tot je een kruimelige structuur krijgt. Verdeel dit mengels over de 8 taartjes en bak ongeveer 20-30 minuten in de oven tot je ziet da er een knapperige crumble verschijnt.

Banaan-chocolade milkshakes

Benodigdheden voor 3 milkshakes:

 •  2 rijpe bananen
 • 400 ml melk
 • 2 eetlepels cacaopoeder

Werwijze:

Gooi alles samen in de mixer en dien op. Indien je het extra fris wil maken kan je de bananen de nacht ervoor al in partjes in de diepvriezer bewaren.

Hartentaart 

Indien je deze mee wil opdienen maak je best de cake zelf al een dag op voorhand, versieren kan je net voor het opdienen best doen aangezien de slagroom anders wat uitloopt.

Benodigdheden:

 • 250 gram bloem
 • 250 suiker
 • 250 gram boter
 • 4 eieren
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • een scheutje melk
 • Rode en roze kleurstof
 • een spuitbus slagroom
 • stukjes aardbei of ander rood fruit
 • hartjes sprinkles
 • een cakevorm van 17 cm diameter.

Werkwijze:

Voeg de bloem, suiker, boter, melk, eieren en bakpoeder samen in een kom en mix een minuut of 5 tot je een mooi homogeen beslag krijgt. Verdeel de mix over 2 kommen en voeg de rode en roze kleurstof toe, meng goed. Beleg je cakevorm met bakpapier en neem een grote lepel van elk beslag en verdeel dit een beetje over de cakevorm zodat je afwisselend rode en roze vlekken krijgt. Zorg ervoor dat je gaat voor een lichtroze kleur zodat je een mooi contrast ziet. Herhaal dit patroon tot je alle cakebeslag hebt opgebruikt. Ga hierna met een satéprikker door het beslag heen en maak kronkelende bewegingen zodat je beslag een beetje in elkaar loopt en een gemarmerd effect krijgt. Bak de cake voor 45-55 minuten op 180°C. De laatste 10 minuten kan je telkens met een satéprikker controleren of de cake al gaar is, deze moet er namelijk schoon uitkomen. Laat de cake volledig afkoelen en print op de computer een hartvorm uit die groot genoeg is. Leg deze vorm op je cake en snij met een mes mooi deze vorm uit. De overschot van de cake kan je al gebruiken als vieruurtje,YES! Snij de cake daarna horizontaal door zodat je 2 gelijke parten krijgt waar je dan de slagroom en de aardbeien kan tussen doen (zorg ervoor dat je cake volledig koel is! Je bakt je cake dus best een dag op voorhand). Versier door wat extra slagroom op de bovenkant te doen samen met wat harten sprinkles! Jummie!

IMG_4479_Fotor

Extraatjes

Ik heb gekozen voor nog een extra fruitslaatje te maken met aardbeien. Je kan dit natuurlijk volledig aanpassen aan het lievelingsfruit van diegene waar je dit ontbijt voor maakt. Zet nog wat extra dingen op tafel zoals rozijnenbrood, yoghurtjes en fruitsap en je ontbijt/brunch is klaar!

IMG_4480_Fotor

 

Laat zeker weten of jullie deze brunch eens hebben uitgeprobeerd en wat jullie nog extra hebben gemaakt! Veel plezier!

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s