BAKKEN: Dé gemakkelijkste suikerwafels ooit!

HALLO!

Bakken hoeft zeker niet moeilijk te zijn, en deze lekkere Luikse wafels zijn hiervan het bewijs. Ik ben al lang fan van de producten van Aveve en probeer ze dus graag allemaal eens uit. Dit pakket voor Luikse wafels is echt fantastisch aangezien je enkel water hoeft toe te voegen. Letterlijk iedereen kan deze wafeltjes maken, maar toch zien ze eruit alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan. Perfect als dessert met een bolletje vanille-ijs! Dit is echt een recept waar je mee kan uitpakken zonder er al te veel tijd in te stoppen.

IMG_2371_Fotor

IMG_2372_Fotor

Aantal: 14-16

Tijd: 30 min + 1 uur rijzen

Benodigdheden:

  • Pakket voor Luikse wafels van Aveve (Hier te vinden)
  • Waffelijzer

Werkwijze:

Alles staat eigenlijk mooi uitgelegd op de doos, maar ik wil jullie toch nog enkele tips geven. Je doet het zakje samen met 240 ml water en de suikerbolletjes in een mixer en mixt dit tot een mooie bol deeg. Rol het deeg uit in een deegrol van ongeveer 30 cm en verdeel dit in ongeveer 15 delen. Rol deze stukjes in bolletjes, leg ze op een bakplaat, overdek deze met folie en laat ongeveer een uur rijzen tot deze in grootte verdubbelt zijn. Warm je wafelijzer op en bak elk deegbolletje ongeveer een 2 minuten tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Ze zijn het lekkerste nog warm!

IMG_2359_Fotor

IMG_2361_Fotor

IMG_2367_Fotor

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s