HOTSPOT: 2 food-hotspots in Antwerpen waarvan zoete hartjes sneller gaan slaan!

HALLO!

Antwerpen bruist echt van de hotspots, maar vorige week heb ik er weer 2 bezocht die toch eens het vermelden waard zijn! Lees gerust verder als je helemaal wild wordt van donuts, chocolade en thee.

Hoeked Doughnuts

Tenzij je de laatste maanden onder een steen hebt geleefd heb je alvast al gehoord van de bekende vierkante donuts die heel Antwerpen en omstreken aan het veroveren zijn. Het interieur van dit kleine winkeltje trekt je meteen aan, en ook de fiets met vierkante wielen voor het gebouw laat meteen weten dat je juist zit. (Note aan mezelf: wees een goede blogger en neem er in het vervolg een foto van!) Je ziet iedereen buitenkomen met deze schattige roze en witte doosjes en je wilt meteen naar binnen om zelf een paar donuts mee te nemen. Ikzelf ging voor de Matcha Matcha smaak (geen uitleg nodig: addicted much!), maar naar horen zeggen waren de andere smaken zoals crème brûlée, peanuts, berliner, blueberry,… ook allemaal heel lekker. De donuts zijn natuurlijk iets prijziger dan je gewone donut bij de bakker, maar kwaliteit kost geld, toch? De donuts zijn daarnaast ook redelijk groot en met eentje heb je zeker meer dan voldoende gegeten als snack!

Hoeked Doughnuts– Oudaan 4, Antwerpen

IMG_2445_Fotor

Royce’ Chocolate

Dit plekje heb ik puur per toeval ontdekt, en voor mij was dit letterlijk de hemel op aarde ,en om precies te zijn dan nog wel een matcha hemel! Voor wie mijn blog volgt moet het woord matcha echt al beu zijn, maar ik krijg er gewoon geen genoeg van. Deze chocolaterie waar je ook fantastische patisserie kan vinden en je ook gezellig kan neerzetten voor Japanse thee of je gewone cappuccino is zowat the place to be voor matcha lovers, chocolade lovers, thee lovers,… eigenlijk voor iedereen die houdt van zoetigheid! Gelegen tussen de Meir en de Schutterhofstraat ligt dit echt in het hartje van Antwerpen. De winkel bestaat uit 4 ruimtes: De shop, het atelier, de patisserie en de Blue lounge & Bar. Nu in de zomer kan je nog lekker buiten zitten en genieten van een gekoelde Japanse thee, een Japans biertje, een matcha latte, en tal van andere drankjes. De patisserie lijst is ook echt heel indrukwekkend. Ikzelf ging voor een gekoelde groene thee en een matcha maankoekje (tuurlijk!). Geen nood, ook voor de mensen die niet zo een fan zijn van matcha groene thee als ik is er nog voldoende keuze aan andere chocolade goodness. Ze staan vooral gekend voor hun ‘nama chocolade’, deze heeft een structuur zoals ganache en is echt heerlijk. Ikzelf nam de prafeuille chocolade mee naar huis (met matcha smaak natuurlijk, what else?). dit is een fijn chocolade vierkantje gevuld met een lopende crème. De Chocolade reep met rum en rozijnen kregen we er als cadeautje bij! De service en de lekkernijen waren fantastisch waardoor dit zeker een vast bezoekje gaat worden als ik naar Antwerpen trek!

Royce’ Chocolate – Wapper 16, Antwerpen

IMG_2448_Fotor

IMG_5020_Fotor

IMG_2452_Fotor

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s