BAKKEN: Mini vegan vruchtentaartjes

Follow my blog with Bloglovin

HALLO!

Vegan: een woord dat ik een tijdje geleden niet vond passen in de hele bakwereld. Hoe kan je nu in hemelsnaam een lekkere cake of taart maken zonder boter, eieren en melk?? Denk je er ook zo over? Maak dan deze taartjes en je zult niet weten wat je smaakt! Tijdens het scrollen door Instagram kwam ik heel veel vegan taartjes tegen waarvan ik dacht; hé, deze zien er echt zoooooo lekker uit. vandaar ben ik dus ook een beetje gaan ‘knutselen’ in de keuken en heb ik 2 variaties gemaakt op de klassieke vruchtentaartjes! Deze taartjes maak je in een handomdraai en deze hoeven niet in de oven. Vanillefreak? dan heb ik het klassieke bananentaartje. Chocoholic? Aardbei en chocolade vervullen al je cravings!

IMG_2572_Fotor

IMG_2578_Fotor

Bananentaartjes met vanillecrème

IMG_2562_Fotor

benodigdheden (voor 4 taartjes):

Voor de korst

 • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 1,5 eetlepels ahornsiroop
 • 75 gr cashewnoten
 • 35 gr amandelmeel
 • 60 gr havermout

Voor de vulling

 • 3 potjes alpro soya vanillepudding
 • 2 Bananen
 • optioneel: cacaonibs voor de afwerking

werkwijze:

IMG_2553_FotorGooi de noten en havermout samen in de blender en mix dit tot een kruimelig geheel. Voeg hierbij de andere ingrediënten toe en mix tot een plakkerig deeg. Verdeel dit deeg in 4-5 delen aan de hand van hoe groot je vormpjes zijn. Bekleed de vormpjes met bakpapier en verdeel het deeg met je handen mooi over dit vormpje zodat je het resultaat krijgt zoals op de foto. Zorg ervoor dat de rand en bodem dik genoeg zijn, anders vallen je bodems uit elkaar tijdens het losmaken van de vormpjes. Rechts bovenaan op de foto is een goed voorbeeld van de dikte.  Zet deze vormpjes voor een uur in de koelkast. Je kan op veilig spelen en de korst mooi in de vormpjes laten zitten, of je kan deze eruit halen en meteen opdienen. Dit is aangeraden aangezien de taartbodems terug wat slapper worden als ze uit de koelkast blijven. Maak hierbij dan de zijkant los met een mes en de onderkant komt normaal mooi los als je deze bedekt hebt met bakpapier. Vul het vormpje met vanillepudding en leg er wat schijfjes banaan op! Werk eventueel af met wat cacaonibs of cacaopoeder.

IMG_2569_Fotor

IMG_2566_Fotor

aarbeientaartjes met chocoladekorst

IMG_2556_Fotor

benodigdheden (Voor 5 kleine taartjes):

Voor de korst:

 • 60 gr noten
 • 40 gr ontpitte dadels
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • 2 eetlepels water ( kan meer of minder zijn aan de hand van hoe droog de dadels zijn)

Voor de vulling:

 • 2 potjes alpro soya vanille- of chocoladepudding
 • aardbeien in schijfjes gesneden

Werkwijze:

Mix de noten in de blender tot je een kruimelig geheel krijgt. Voeg hierbij de andere ingrediënten en mix tot een plakkerig deeg. Door de dadels is dit deeg wel heel plakkerig, het is dus handig om een beetje kokosolie aan je handen te doen zodat het deeg niet aan je vingers plakt. Verdeel het deeg over de vormpjes (ook met bakpapier bekleden) en zet deze voor een uur in de vriezer. Werk af met wat vanillepudding en aardbeien. Als je liever hierbij chocoladepudding gebruikt kan dit natuurlijk ook altijd. Net zoals bij de bananentaartjes is het aangeraden om de taartjes in de vormpjes te laten zitten, tenzij je ze meteen opdient!

IMG_2558_Fotor

IMG_2575_Fotor

-Those who say

“nothing tastes as good as skinny feels”

have obviously never tasted my baking-

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s