BAKKEN: Tiramisu Cupcakes

HALLO!

Het nieuwe tv seizoen is woensdag met een topper van start gegaan nl.  The Bake off Vlaanderen! Naar dit programma keek ik al een tijdje uit en aangezien de eerste week volledig in het thema van ‘cake’ stond moest ik hier ook een blogpost rond maken. Mijn cake van de week kon niet anders dan een cupcake zijn (my signature bake!) Dit maak ik in alle kleuren, vormen en smaken! Deze keer maakte ik van een Italiaanse lekkernij een cupcake en dat is natuurlijk de Tiramisu cupcake! Ik moet zeggen dat dit zelf niet mijn favoriete gebakje is, maar mijn vriend is hier absoluut fan van! Bovendien is dit eigenlijk heel makkelijk om te maken, en toch weer eens iets anders dan de traditionele tiramisu.

IMG_2587_Fotor

IMG_2593_Fotor

Benodigdheden – 15 cupcakes:

voor de cupcakes

 • 125 gr bloem
 • 125 gr boter
 • 125 gr suiker, waarvan de helft bruine suiker
 • 2 eieren
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 2 eetlepels melk
 • 1,5 eetlepel oploskoffie
 • 1 eetlepels cacaopoeder

voor de topping

 • 300 gr mascarpone
 • 2 eetlepels bloemsuiker, of meer naar smaak
 • cacaopoeder om af te werken

oven voorverwarmen op 180°C

Werktijd: 10 min voorbereiden, 20 minuten bakken

Werkwijze:

Los de oploskoffie op in de melk. Gooi alle ingrediënten samen in de mixer en mix voor een goede 3 minuten tot je een mooi en luchtig beslag hebt gekregen. Verdeel dit beslag over 15 cupcakevormpjes en zet deze voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Klop in tussentijd de mascarpone los samen met de poedersuiker, doe deze in een spuitzak met ronde spuitmond en leg nog eventjes in de koelkast. Laat de cupcakes volledig afkoelen voor het decoreren met de mascarpone. Ik maakte kleine bolletjes naast elkaar en werkte af met wat cacaopoeder. Klaar om te serveren! Jammie!

IMG_2583_Fotor

IMG_2589_Fotor

IMG_2594_Fotor

You are what you eat?

Well, i’d rather be a cupcake

than a freakin’ carrot…

 

Lissa

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s