BAKKEN: Chocolate chip cookies met een twist!

HALLO!

De chocolate chip cookie is een echte klassieker en iedereen is eigenlijk wel fan van dit koekje! Ze zijn lekker en suuuuuuupersimpel om te maken, perfect bakreceptje dus. Je kan hier echt zoveel mee doen en er absoluut je eigen touch aan geven. Ik heb dit koekje gemaakt op 3 verschillende manieren. Natuurlijk kon een cookie met matcha en witte chocolade niet ontbreken! (absolute favoriet) Voor diegene die niet genoeg hebben met enkel melkchocolade kunnen proeven van de triple chocolate cookie! Als laatste voegde ik bij de klassieke chocolate chip cookie een beetje rozijnen. dit geeft een extra zoete toets en ik vind dit een perfect herfstkoekje! Omdat je deze koekjes in minder dan een halfuur op tafel kan toveren zijn deze perfect voor wanneer je onverwacht bezoek krijgt. Bakken maar!!

IMG_2631_Fotor

Cookie met matcha en witte chocolade

-Voor 20 grote koekjes-

IMG_2646_Fotor

Voorbereiding: 15 min, Bakken: 11 min

Oven voorverwarmen op 200°C

Benodigdheden:

 • 200 gr boter
 • 250 gr suiker
 • 275 gr bloem
 • 1 ei
 • een eetlepel melk
 • een reep (100 gr) witte chocolade
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1 eetlepel matcha, naargelang hoe sterk je de smaak wilt

Werkwijze:

Voeg alle ingrediënten samen, buiten de witte chocolade. Kneed samen tot je een mooi bolletje deeg krijgt. Breek de witte chocolade in stukjes en meng deze onder het deeg. Verdeel het deeg in ongeveer 20 bolletjes en verdeel deze over 2 bakplaten. Druk de bolletjes een beetje plat en zorg ervoor dat je ze voldoende uit elkaar legt aangezien deze koekjes wel wat uitzetten. Bak de koekjes voor 11 minuten in een oven van 200°C. Het is heel belangrijk dat je deze er na 11 minuten uithaalt, ookal zien deze er nog niet volledig gebakken uit. Tijdens het koelen worden de koekjes wat harder en anders heb je het risico dat je deze gaat overbakken. Voila, het is letterlijk zo simpel!

IMG_2637_Fotor

Cookie met melkchocolade en rozijnen

-Voor 20 grote koekjes-

IMG_2651_Fotor

Voorbereiding: 15 min, Bakken: 11 min

Oven voorverwarmen op 200°C

Benodigdheden:

 • 200 gr boter
 • 250 gr suiker
 • 275 gr bloem
 • 1 ei
 • een eetlepel melk
 • een reep (100 gr) melk chocolade
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • rozijnen naargelang smaak

Werkwijze:

Voeg alle ingrediënten samen, buiten de melkchocolade en rozijnen. Kneed samen tot je een mooi bolletje deeg krijgt. Breek de melkchocolade in stukjes en meng deze samen met de rozijnen onder het deeg. Verdeel het deeg in ongeveer 20 bolletjes en verdeel deze over 2 bakplaten. Druk de bolletjes een beetje plat en zorg ervoor dat je ze voldoende uit elkaar legt aangezien deze koekjes wel wat uitzetten. Bak de koekjes voor 11 minuten in een oven van 200°C. Het is heel belangrijk dat je deze er na 11 minuten uithaalt, ookal zien deze er nog niet volledig gebakken uit. Tijdens het koelen worden de koekjes harder en zo ga je ze zeker niet overbakken. Jummie!

IMG_2641_Fotor

Cookie met trio van chocolade

-Voor 20 grote koekjes-

IMG_2644_Fotor

Voorbereiding: 15 min, Bakken: 11 min

Oven voorverwarmen op 200°C

Benodigdheden:

 • 200 gr boter
 • 250 gr suiker
 • 275 gr bloem
 • 1 ei
 • een eetlepel melk
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 50 gr witte chocolade
 • 50 gr melkchocolade
 • 50 gr zwarte chocolade

Werkwijze:

Voeg alle ingrediënten samen, buiten de chocolade. Kneed samen tot je een mooi bolletje deeg krijgt. Breek de chocolade in stukjes en meng deze onder het deeg. Verdeel het deeg in ongeveer 20 bolletjes en verdeel deze over 2 bakplaten. Druk de bolletjes een beetje plat en zorg ervoor dat je ze voldoende uit elkaar legt aangezien deze koekjes wel wat uitzetten. Bak de koekjes voor 11 minuten in een oven van 200°C. Het is heel belangrijk dat je deze er na 11 minuten uithaalt, ookal zien ze er nog niet volledig gebakken uit. Tijdens het koelen worden de koekjes harder en zo ga je ze zeker niet overbakken! Dit is de droom van elke chocoholic.

IMG_2636_Fotor

Laat me zeker weten of jullie 1 van deze koekjes al eens geprobeerd hebben en welke creaties jullie zelf maken. ik ben heel benieuwd!

-You’re the chocolate chip

to my cookie-

Lissa

* Recepten gebaseerd op dit recept van Tanya Burr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s