BAKKEN: Unicorn paradise!

HALLO!

Je ziet ze vaak op instagram: de unicorn cupcakes, eigenlijk zie je dit beestje zowat overal! eindelijk heb ik tijd gemaakt om deze ook eens te proberen, en nu ik toch bezig was het ik ineens ook regenboog koekjes gemaakt om the unicorn paradise volledig af te maken. Deze cupcakes zijn eigenlijk helemaal niet zo moeilijk en ze zien er weer super uit. Ik vind het altijd heel belangrijk dat mijn recepten niet moeilijk zijn, maar dat het er toch uitziet alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Ik zeg het nog een keer, bakken kan iedereen zolang je maar de juiste instructies volgt. Hou je fairy dust dus al maar in de aanslag, want we gaan unicorn cupcakes maken!

IMG_2724_Fotor_Fotor

Rainbow cookies

Ingrediënten:

-voor 20 hele of 40 halve regenboogjes-

 • 400 gr bloem
 • 200 gr boter
 • 200 gr suiker
 • een druppeltje vanille extract
 • 1 ei
 • verschillende kleurstoffen

oven voorverwarmen op 180°C

Duur: 45 minuten

Werkwijze:

Voeg alle ingrediënten, buiten de kleurstoffen, samen in een kom en mix/kneed tot een mooie bol deeg. Verdeel het deeg in 6 hoopjes waarbij deze hoopjes telkens een beetje kleiner worden aangezien je van het paarse deeg minder nodig hebt dan van het rode deeg. Kleur alle 6 hoopjes deeg in de kleuren van de regenboog: Rood, oranje, geel, groen, blauw, paars. Rol een lange worst van het paarse deeg en leg deze eventjes aan de kant. Rol het blauwe deeg uit tot een mooi laagje en rol dit rond de paarse worst. Doe dit voor elke kleur. Rol het deeg goed aan zodat alles een mooi geheel vormt en er geen gaten zitten tussen je verschillende lagen. Steek je deeg nu voor minstens een halfuur in de koelkast. Hierna zet je de oven op 180°C en snij je de rol deeg in partjes van ongeveer een centimeter dik. Hoe kouder het deeg, hoe makkelijker dit zal gaan. je kan er voor kiezen om je regenboogjes nu al in de helft te snijden, maar ik heb dit pas gedaan als ze net uit de oven kwamen aangezien ze dan ook nog een beetje zacht zijn. Bak je koekjes 10 minuten en laat ze daarna afkoelen op de bakplaat. Je koekjes gaan nog zacht aanvoelen, maar deze worden harder als ze afkoelen.

Ik haalde dit idee hier op pinterest, de foto’s geven een goed beeld van hoe je precies aan de slag moet gaan!

IMG_2739_Fotor

IMG_2728_Fotor

Unicorn cupcakes

Ingrediënten:

-Voor 12 cupcakes-

 • 125 gr bloem
 • 125 gr suiker
 • 125 gr boter
 • 1 koffielepel bakpoeder
 • 2 eieren
 • 1,5 koffielepel melk
 • een paar druppeltjes vanille-essence
 • mix voor botercrème van Aveve ( of volg een recept hier)
 • Blauwe, roze en gele kleurstof
 • Witte marsepein of rolfondant
 • eetbare goldspray of gold dust

oven voorverwarmen op 170°C

Duur: 1,5 uur

Werkwijze:

maak de cupcakes door de bloem, suiker, boter, bakpoeder, eieren, melk en vanille-essence te mixen tot een homogeen mengsel voor ongeveer 3 minuten. Verdeel het deeg over 12 cupcakevormpjes en bak deze voor 22 minuten op 170°C en laat deze daarna volledig afkoelen. Maak nu de botercrème, verdeel deze in 3 kommetjes en kleur elk deel in een andere kleur; ik koos voor pastelroze, geel en blauw. Leg een stukje plastic folie op je werkblad en leg deze kleuren in een soort van worst naast elkaar, vouw daarna de plastic folie toe zodat je een grote worst krijgt met de 3 kleuren. Doe deze dan in een spuitzak met je favoriete spuitmond. Eigenlijk is dit een heel moeilijk uitleg voor iets wat heel makkelijk is, je kan hier een filmpje bekijken waar de techniek wordt toegepast en waar ze ook laten zien hoe je deze lekkere cupcakes moet maken! Leg je spuitzak nu even in de koelkast om te koelen. We gaan nu de hoorn en oortjes maken, ik koos hier voor marsepein maar je kan evengoed suikerpasta gebruiken. Voor de hoorn gaan we een worstje maken, deze dan dubbel plooien en dat twisten zodat we een hoorn krijgen. De 2 uiteinden van het worstje knijp je bovenaan samen en dit wordt de top van de unicorn hoorn! Je kan de hoorn wit laten, of je kan een eetbare goldspray kopen waarmee je de hoorn goud spuit (Deze is te vinden in Aveve). Voor de oortjes kan je best het vormpje van een spuitmond gebruiken aangezien dit een kleine cirkel is. Voor het roze gedeelte maken we ook deze cirkels, maar we gaan ze erna een beetje verkleinen met hetzelfde vormpje door er een ovaal van te maken. Als je niet goed begrijpt wat ik bedoel kan je altijd naar het filmpje kijken. Leg het roze deel nu op het witte deel, en knijp de onderkant en bovenkant een beetje samen zodat je de vorm van een oortje krijgt. Steek in zowel de oortjes als de hoorn onderaan een tandenstokert zodat deze makkelijk in je cake kunnen worden gestoken. Nu kan je beginnen aan de afwerkingen: maak een toef botercrème op elke cupcake en werk af met de oortjes en hoorn!

IMG_2733_Fotor_Fotor

 

IMG_2730_Fotor

-When someone told me

I lived in a fantasy land

I nearly fell off my unicorn-

Lissa

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. waw die zien er lekker uit!! ❤

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s