BAKKEN: Herfstgebakjes met appel en amandelen!

HALLO!

Nu de herfst echt volledig in het land is kan ik weer mijn favoriete herfstreceptjes bovenhalen. Zeg hallo tegen pompoentaartjes, halloweencupcakes, appelmuffins en vooral tegen deze lekkere herfstgebakjes met appeltjes en amandelen! Zoals vele van mijn receptjes geldt hierbij ook weer 2 dingen: superlekker en supersimpel! Ik ben echt een hele grote fan van dit seizoen want het brengt zoveel mooie dingen met zich mee: vallende bladeren, gezellig haardvuur en al zeker lekkere herfstgebak. Je hebt voor deze appeltaartjes niet veel ingrediënten nodig, en de meeste heb je waarschijnlijk al in huis. Bakken maar!

IMG_2760_Fotor

Ingrediënten:

-Voor 6-8 appelgebakjes-

 • 1 rol bladerdeeg
 • 2 appels
 • 30 gr boter
 • 70 gr amandelmeel
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 1 ei + 1 geklutst ei
 • 2 eetlepels bloem
 • kaneel
 • poedersuiker voor afwerking

Oven voorverwarmen op 205°C

Duur: 15 minuten voorbereiden + 15 minuten bakken

werkwijze:

Meng de boter, amandelmeel, vanillesuiker, 1 ei, de bloem en de kaneel tot een mooie pasta. Snij de appels in kleine partjes. Rol het bladerdeeg uit en maak hiervan 8 cirkels. Je kan hiervoor een klein bordje gebruiken en hier dan rond snijden. spreid je amandelpasta uit op je bladerdeeg, maar blijf ongeveer een centimeter van de rand. Je mag je gebakjes echt royaal bestrijken met deze amandelpasta zodat deze volledig is opgebruikt. Leg hierop dan enkele appeltjes en werk de randjes af met een beetje van het geklutst ei. Bak je taartjes voor ongeveer 15 minuten op 205°C tot de randen mooi goudbruin zijn. Je kan voor het opdienen nog afwerken met wat poedersuiker en eventueel een bolletje ijs. Het is heel lekker warm, maar je kan ze ook koud eten als snack. In een halfuurt tijd heb je dus een fancy herfstgebakje.  Enjoy!

IMG_2762_Fotor

IMG_2764_Fotor

-I bake.

What’s your superpower?-

Lissa

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lifewithpaulie schreef:

  ziet er heerlijk uit! smullen 👅

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s