BAKKEN: Matcha Cheesecake Blondies!

HALLO!

Iedereen houdt wel van een goede brownie, maar mij kun je eigenlijk meer plezier doen met zijn witte zusje nl. de blondie! Een blondie? Wat is dat nu weer? Dit cakeje is heaven on earth voor de witte chocolade lovers onder ons (zoals ik hihi). Je vervangt gewoon alle donkere chocolade van de brownie door witte chocolade en de blondie is geboren, of beter gezegd gerezen! Natuurlijk is dit niet zomaar een simpel blondie-receptje en wou ik dus graag mijn 2 favoriete dingen in 1 gebakje betrekken: witte chocolade, en ja, you guessed it, matcha groene thee! Laatst ontdekte ik de thee van Joy of Matcha, en deze hoort echt bij de absolute toppertjes van de matcha thee. Je kan onderaan de blogpost ook een kortingscode vinden als je deze graag eens zelf wil proberen (en geloof me, dat wil je). En nu, bakken maar!

IMG_2908_Fotor

IMG_2912_Fotor

Ingrediënten:

-voor 9 Blondies-

Voor de matcha cheesecake:

 • 225 gr philadelphia
 • 75 gr suiker
 • 6 gr of een goede theelepel matcha groene thee ( Ik gebruikte deze matcha thee)
 • 115 gr gesmolten witte chocolade
 • 1 ei

Voor de blondies:

 • 85 gr boter
 • 160 gr gesmolten witte chocolade
 • 85 gr suiker
 • 2 eieren
 • 70 gr bloem
 • 1/2 theelepel bakpoeder

Oven voorverwarmen op 175°C

Duur: 20 minuten voorbereiden + 40 minuten bakken

Werkwijze:

Maak eerst de Matcha cheesecake door alle ingrediënten, buiten de gesmolten chocolade, samen te voegen en goed te mixen tot een luchtige mousse. Voeg hierbij tijdens het mixen de witte chocolade en meng tot een mooi geheel. Maak hierna het beslag voor de blondies door alle ingrediënten samen te voegen en te mixen tot een mooie deeg. Leg bakpapier in een vierkant bakblik van ongeveer 20×20 cm. Doe 3/4 van het blondie beslag in het bakblik en strijk dit mooi glad. Verdeel hierop het volledige matcha cheesecake beslag en strijk ook dit mooi glad. Zorg ervoor dat het witte beslag goed bedekt wordt en dat je dus echt een mooie groene laag krijgt. Verdeel het overige blondie beslag over het groene beslag door ongeveer 8 witte vlekken te maken in dit groene beslag. Ga nu met een mes door de groene en witte delen en laat deze mooi in elkaar lopen zodat je een soort van marmer effect krijgt. Zet de blondies in de oven voor ongeveer 40 minuten. Dit kan een beetje langer zijn naargelang hoe dik je blondies zijn. Controleer met een satéprikker of de gebakjes doorbakken zijn. Je kan ze warm eten, maar dan zijn deze redelijk zwaar, ik eet ze het liefst als ze afgekoeld zijn. Je kan deze 5 dagen bijhouden in de ijskast. Enjoy!

IMG_2920_Fotor

Joy of Matcha is zo vriendelijk geweest om een kortingscode voor jullie mee te geven zodat jullie deze matcha thee kunnen proberen aan een goedkoper prijsje! Met de code CARO15 krijg je 15% korting op de site van Joy of Matcha.

Ze hebben ook zopas een receptenboekje gelanceerd, en deze kan je hier gratis downloaden.

IMG_2914_Fotor

-Matcha:

because anger management

is too expensive.-

Lissa!

*Post in samenwerking met Joy of Matcha

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s