BAKKEN: Last-minute Halloween dessert!

HALLO!

‘Halloween is mijn favoriete feest…’. Dit liedje van de M-kids zat echt wel de hele tijd in mijn hoofd tijdens het maken van deze griezelige dessertjes. Voor wie graag een beetje de halloween sfeer in huis wil halen, maar eigenlijk te bang is om echt iets griezeligs te doen (Join the club!) zijn deze dessertjes fantastisch. Geef toe, een halloweentocht maken om daarna 2 weken niet te kunnen slapen ofwel deze overheerlijke dessertjes maken die echt een chocolate dream zijn, voor mij is de keuze snel gemaakt! Dit dessert is ook perfect voor wie een halloween party geeft, maar absoluut geen tijd meer heeft voor een dessert te maken. Ik heb zelfs nog enkele tips onderaan gezet voor hoe je dit dessert letterlijk in 10 minuten kan maken. Zoals altijd: geen baking queen? geen probleem want dit is weer een supersimpel recept. Start baking, Witches!

IMG_2959_Fotor

IMG_2960_Fotor

Ingrediënten:

Voor een heleboel chocolate shortbread:

  • 300 gr boter
  • 230 gr suiker
  • 375 gr bloem
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • 1/4 koffielepel bakpoeder

Voor ongeveer 4 potjes chocolade pudding:

  • een zakje instant vanillepudding bv. van Imperial
  • 80 gr pure chocolade
  • Halloween sprinkles (te vinden bij Aveve)
  • halloween versiering (te vinden bij Aveve)

Werkwijze:

Maak als eerste de shortbread door alle ingrediënten samen te kneden. Verwarm je oven op 180°C en rol je deeg uit op een bakplaat met bakpapier totdat deze ongeveer 1 cm dikte heeft. Zet het shortbread dan in de oven voor ongeveer 25 minuten.  Wanneer je dit uit de oven haalt moet je deze al in vierkantjes snijden als het nog warm is. Laat het shortbread hierna volledig afkoelen. Maak in tussentijd de vanille pudding door eerst de pure chocolade te smelten. Volg hierna de instructies van de vanille pudding en voeg tijdens het koken de pure chocolade bij de pudding. Door pure chocolade te gebruiken krijg je echt een heerlijke, rijke chocoladesmaak! Verdeel de pudding daarna over 4-5 potjes en laat afkoelen in de koelkast. Wanneer alles afgekoeld is kan je enkele shortbread koekjes in een diepvrieszakje stoppen en dit tot een crumble maken! Haal de potjes chocolade pudding uit de koelkast, doe hier wat lepeltjes crumble op en werk af met wat griezelige sprinkles!

 

IMG_2962_Fotor.jpg

Voor wanneer het -echt echt echt- last minute moet zijn:

Vervang de pudding door de instant chocolade pudding van Imperial. Deze is klaar in minder dan 10 minuten. Als crumble kan je oreo koekjes gebruiken: verwijder de crème uit de oreo’s, maak de zwarte koekjes tot een crumble en werk af met wat halloween sprinkles!

IMG_2966_Fotor

-Halloween is just another excuse

to eat your own weight in candy.

Happy Halloween-

Lissa

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s