FOOD: Unicorn breakfast.

HALLO!

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat ik een grote fan ben van alle receptjes waar het woordje ‘eenhoorn’ in voorkomt. De pastelkleurtjes, de glitter en vooral heel de sprookjeswereldje errond vind ik echt fantastisch. Deze keer heb ik daarom voor jullie een volledig eenhoorn ontbijt gemaakt! Pastelkleurige american pancakes samen met een goede unicorn hot chocolate. Vooral deze laatste zie je op instagram en pinterest met de regelmaat passeren en ik vond dit zoooooo geweldig dat ik het absoluut eens zelf wou proberen. American pancakes zijn niet zo easy als onze Vlaamse pannenkoeken aangezien je toch een beetje moeite moet doen zodat deze mooi fluffy zijn. Dit is een recept van Jamie Oliver en zijn letterlijk de beste american pancakes die ik ooit gemaakt heb! Het recept is supersimpel en werkt bij mij altijd (bye bye platte pannenkoek!). Zo, nu weten jullie wat te doen om je zondagmorgen helemaal magical te maken!

IMG_2925_Fotor

Pastel unicorn american pancakes

benodigdheden:

-Voldoende voor 2 personen-

 • 3 eieren
 • 115 gr bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 140 ml melk
 • 1 zakje vanille suiker
 • een beetje boter voor het bakken
 • Blauwe, roze en gele kleurstof
 • Slagroom
 • sprinkles

Duur: 30 minuten

Werkwijze:

Splits de eieren en voeg bij het eigeel de bloem, de melk, het bakpoeder en de suiker toe. Roer tot je een mooi dik beslag hebt. Klop het eiwit op tot je het boven je hoofd kan houden (stijve pieken) en meng dit, met telkens een beetje, onder het dikke beslag. Zorg ervoor dat je de lucht niet teveel uit het eiwit doet, maar zorg er tegelijkertijd ook voor dat alles goed gemengd is. Verdeel het deeg over 3 kommetjes en voeg een beetje kleurstof toe aan elk kommetje. Meng tot de kleur egaal zichtbaar is. Verwarm een pan met wat boter op een medium vuur en bak de pannenkoeken. Voila! Dresseer door van elke kleur een pannenkoek op het bord te leggen, werk af met een goede dot slagroom en gooi hierover wat sprinkles. Ik heb zelf een ‘unicorn mix’ samengesteld door kleine sprinkles, gekleurde parels en sterretjes te combineren!

IMG_2932_Fotor

Unicorn hot chocolate

IMG_2929_Fotor

Benodigdheden:

-Voor 1 chocolademelk-

 • 200 ml warme melk
 • een paar witte chocolade chips
 • slagroom
 • sprinkles
 • evt. roze kleurstof

Werkwijze:

Verwarm de melk op het vuur en voeg hierbij de witte chocolade. Je kan zelf bepalen hoe veel chocolade je hier voor wil gebruiken. Indien je dit wil kan je de chocolademelk roze kleuren met een beetje kleurstof. doe de chocolademelk in een toffe tas en werk af met wat slagroom en sprinkles!

IMG_2922_Fotor

Neem ook zeker een kijkje naar deze unicorn cupcakes en unicorn macarons.

-You are magical

like a unicorn-

Lissa

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yara schreef:

  Wat een leuke receptjes allemaal!
  Liefs,
  Yara

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s