BAKKEN: Dé gemakkelijkste speculaasjes voor de feestdagen!

HALLO!

Mag het al? Mijn eerste blogpost van het jaar die al wat richting de kerstsfeer gaat? Sorry, maar ik kan echt niet langer meer wachten! Vanaf begin november lig ik al zowat af te tellen wanneer ik eindelijk mijn kerst bakspullen mag bovenhalen, want ja ik heb er enorm veel! Deze periode van het jaar is zonder twijfel mijn favoriete tijd. Sorry zonnekloppers, maar ik ben echt een wintermens. Voor mij mag het lekker sneeuwen zodat ik voor de open haard kan zitten met een unicorn hot chocolate (lees hier hoe je deze moet maken) en een goede kerstfilm. Daarom dus dit gemakkelijke bakreceptje om de feestdagen mee te starten!  Zoals jullie weten hou ik enorm van de Aveve bakproducten. Deze keer wil ik ook weer tonen hoe makkelijk deze zijn om mee te werken en hoe snel je hiermee een lekker gebakje maakt! Nog niet volledig in de Christmas spirit? Er is nog een andere man in het rood met een grote witte baard die ook wel speculaas lust. Bij Aveve vind je tijdens deze periode ook vaak de typische houten afdrukken om grote sinterklaas mannen mee te maken! Heb ik al gezegd hoe veelzijdig dit receptje is?! En, bakken maar!

IMG_3038_Fotor

IMG_3040_Fotor

Ingrediënten:

-Voor 20 grote of 30 kleine speculaasjes-

  • de aveve bakmix voor speculaas
  • 1 ei
  • 100 gr boter
  • 50 gr zwarte chocolade

Duur: 20 min voorbereiden + 15 minuten bakken + 10 minuten afwerken

Over voorverwarmen op 175°C

Werkwijze:

Maak het deeg door de bakmix, het ei en de boter door elkaar te kneden. Ik begin altijd met mijn keukenmixer, maar doe het laatste deel met de handen zodat je zeker bent dat alle ingrediënten goed zijn samengebracht. Rol het deeg in huishoudfolie en laat dit een halfuur rusten in de koelkast. Rol daarna het deeg uit op een glad oppervlak met voldoende bloem. Speculaasdeeg is een droog deeg, maar durft soms toch wel eens te blijven plakken aan het oppervlak als je niet genoeg bloem gebruikt. Wil je graag heel knapperige speculaasjes rol je deeg dan dun uit (0,5 cm), heb je ze liever nog een beetje zacht in het midden kies dan voor een dikte van ongeveer een centimeter. Kies je favoriete kerstvormpjes: ik gebruikte deze sneeuwmannetjes (Jup, met schattige stempel voor het gezichtje), sterretjes en ik maakte ook 2 grote sinterklaas mannen. Leg ze allemaal op een bakplaat ,bedekt met bakpapier, en zet in een oven van 175°C voor een 15-18 minuten. De speculaasjes gaan nog zacht aanvoelen, maar deze worden hard tijdens het afkoelen. Indien je graag de sterretjes maakt kan je 50 gr chocolade ‘au bain-marie’ laten smelten en je sterretjes doppen in de chocolade. Laat ze afkoelen in de ijskast en deze kan je daarna dan extra feestelijk maken met wat gold spray. (ook te vinden bij Aveve).

IMG_3029_Fotor

IMG_3032_Fotor

IMG_3035_Fotor

-It is the season

to sparkle-

Lissa

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s