FOOD: Gezonde freakshake ‘Christmas Edition’

HALLO!

Het populairste bericht op mijn blog dit jaar was absoluut de gezonde freakshakes, en daarom moest ik wel een kersteditie maken! Deze groene Kerst freakshake past volledig in deze feestelijke maand en het was dus het moment om weer mijn geliefde Joy of Matcha Groene thee te gebruiken! Ik weet wat jullie denken: Ze is daar weer met haar groene thee, maar deze freakshake moet nu eenmaal groen zijn en daar is geen betere natuurlijke kleurstof voor dan Matcha. Geen nood voor de Matcha haters, ik heb nog een 2de rode optie in het receptje gezet! Deze freakshake is perfect voor wanneer je een kerst  namiddag met vriendinnen organiseert,  voor een dessert tijdens een kerstdiner of zelfs als ontbijt. Je kan de slagroom dan vervangen door je favoriete Alpro Soya yoghurt en je hebt een perfect ontbijtje! Ik maakte deze donuts met een donutmaker machine, iets wat je voor weinig geld in huis kan halen (de mijne is zelfs roze). Dit is iets wat je echt moet hebben aangezien je hier zoveel kanten mee uit kan! Terbij, Who doesn’t love mini donuts? Ik wens jullie veel kerstplezier tijdens het maken van dit receptje!

IMG_3121_FotorIMG_3119_Fotor

Christmas Matcha freakshake

Ingrediënten:

-Voor 1 Freakshake-

Duur: 30 minuten

  • 250 ml amandelmelk
  • 1 rijpe banaan
  • 1/2 theelepel matchapoeder (Te vinden hier)
  • slagroom ‘light’
  • Kerst sprinkles (Te vinden bij Aveve)
  • Kerst prikkertjes (Te vinden bij Action of Hema)
  • Kerst rietje ( Te vinden bij Hema)
  • 1 Stervrucht (Carambola)
  • Recept voor matcha mini gezonde donuts ( te vinden hier)

Werkwijze:

Maak de gezonde mini donuts en laat deze afkoelen. Mix de banaan, de matcha en de amandelmelk in een blender tot een milkshake en schenk deze in een ‘mason jar’. Snij de stervrucht in schijfjes en maak er een kleine snede in zodat deze over het glas geplaatst kunnen worden. Steek 2 donuts op een satéprikker en leg deze even aan de kant. Versier je freakshake door eerst wat ‘light’ slagroom erop te spuiten en werk af met sprinkles, de donuts, de stervrucht, prikkertjes en het rietje!

Optie 2: Indien je echt geen fan bent van matcha groene thee kan je dit altijd vervangen door een handvol frambozen of 3-4 aardbeien. Zo kleurt je freakshake mooi rood en zit je zeker in de kerstsfeer!

IMG_3129_Fotor

IMG_3126_Fotor

-All I want for christmas is you.

Seriously,

Get in the box-

Lissa

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s