BAKKEN: Kerst cupcakes!

HALLO!

The countdown has begun! Nog een week en het is eindelijk Kerstmis, daarom nog snel een last minute bakreceptje dat ideaal is om helemaal in the christmas spirit te komen. Deze keer heb ik voor jullie vanille cupcakes met een creamcheese frosting en een volledig eetbare kerstboom. Zoals altijd heb ik weer een fancy variant en een heel makkelijke variant waar je totaal geen baktalent voor moet zijn. Deze cakeprikkertjes die ik gevonden heb bij Action kan je gewoon in je cakeje prikken en klaar is de decoratie! En hoe schattig zijn die kleine kersthuisjes? Indien je nog een halfuurtje meer tijd hebt kan je altijd aan de slag gaan om een giant kerstboom op je cupcake te zetten. Deze kerstboompjes zijn gemaakt van een ijshoorntje met daar rond groene icing en wat suikerparels ter decoratie. Natuurlijk zorgt een goede dosis poedersuiker voor een mooi besneeuwd landschap! Dit is de perfecte bezigheid op een lazy kerstdag en daarna kan je deze natuurlijk lekker opeten want daar draait kerstmis toch om, right? Bakken maar!

IMG_3158_Fotor

IMG_3161_Fotor

Vanille cupcakes met giant kerstboom

ingrediënten:

-Voor 12 cupcakes-

 • 125 gr bloem
 • 125 gr suiker
 • 125 gr boter
 • 1 theelepel bakpoeder
 • een paar druppel vanille-essence
 • 2 eetlepels melk
 • 2 eieren
 • 125 gr philadelphia
 • kokosschilfers voor de afwerking
 • 2 grote eetlepels bloemsuiker of meer
 • ijshoorntjes
 • 2 tubes groene icing (beschikbaar bij aveve)
 • kerst sprinkles en versiering (beschikbaar bij aveve)

oven voorverwarmen op 170°C

Duur: 15 min. bereiden + 22 min. bakken + 45 minuten decoreren

Werkwijze:

Meng de bloem, suiker, boter, bakpoeder, vanille essence, melk en eieren tot een mooi homogeen beslag voor een goede 2 minuten. Verdeel het deeg over 12 cupcake vormpjes. Het mooiste resultaat krijg je als je een cupcake bakplaat hebt met 12 gaatjes waardoor je cupcakes mooi dezelfde grootte hebben. Zet je cakejes in de oven voor 22 minuten op 170°C en laat ze daarna afkoelen. Je kan terwijl je creamcheese frosting bereiden door 125 gr philadelphia te mixen met 2 eetlepels bloemsuiker. Je kan meer bloemsuiker toevoegen naargelang hoe zoet je het zelf wilt, maar de frosting gaat meer vloeibaar worden naargelang de hoeveelheid suiker die je eraan toevoegd. Dit is natuurlijk geen probleem, want dit wordt de sneeuw die je gaat afwerken met wat kokospoeder om er wat meer structuur aan te geven. Je kan tijdens het afkoelen van je cupcakes ook je ijshoorntjes al voorbereiden. Je kan natuurlijk een volledig ijshoorntjes gebruiken maar dan heb je echt wel een giant kerstboom op je cupcake, daarom heb ik van elk ijshoorntje wat stukken afgebroken zodat ze wat kleiner zijn. Nu je cupcakes afgekoeld zijn kan het versieren beginnen: breng met een mes wat frosting aan op elke cupcake en strooi hier wat kokospoeder over als sneeuw. Zet je ijshoorntje op je cupcake en duw het er wat in zodat het stevig staat. Doe de icing in een spuitzak met een stervormige spuitmond en breng dit met kleine ‘sterretjes’ aan op je ‘kerstboom’ tot je boven bent. Dit mag echt wel een beetje messy aangezien een kerstboom niet perfect is en er nog wat sneeuw overkomt. Werk af met wat suikerparels, sterretjes, sneeuwmannetjes en natuurlijk veel poedersuiker!

IMG_3154_Fotor

IMG_3148_Fotor

IMG_3151_Fotor

The easy way

Wanneer je helemaal geen tijd of zin hebt om een hele eetbare kerstboom te gaan versieren kan je na het aanbrengen van de frosting en kokospoeder  gewoon deze leuke kerstprikkertjes in je cupcake steken. Zijn deze niet super schattig? Deze zijn van action, maar je kan ze ook vinden bij Hema of Aveve.

IMG_3137_Fotor

IMG_3159_Fotor

-All i want for Christmas

are giant Christmas tree cupcakes!-

Fijne Feestdagen!

Lissa

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ilse Flower schreef:

  Zo mooi gedaan!

  Geliked door 1 persoon

  1. lissarottiers schreef:

   Dankjewel Ilse! xx

   Like

 2. Zo leuk gedaan! Ze zien er heerlijk uit!

  Geliked door 1 persoon

  1. lissarottiers schreef:

   Dankje Laurien! Zeker eens proberen nu met Kerst 😌

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s