GEZOND: 5x bruisend detox water!

HALLO!

Het is alweer februari, en dat betekent de start van Tournée Minérale! Voor mij is het eigenlijk het hele jaar door een beetje tournée minérale aangezien ik amper alcohol drink, maar voor diegene waar een maand geen alcohol drinken een grotere uitdaging is heb ik 5 lekkere en gezonde detox recepten samengesteld. De maand februari is dus ook de perfecte maand om een goede detox te houden zodat we met een gezond lichaam aan de lente kunnen beginnen. Infused water is de laatste tijd een echte trend geworden, want gewoon water is na een tijdje ook maar saai! Al deze receptjes zijn simpel, goed voor je lichaam en doen je cravings naar een lekkere cocktail serieus dalen.

IMG_3386_Fotor

IMG_3390_Fotor

Mojito detox water

Heb je enorm veel zin in een mojito? Dan kan dit infused water misschien deze dorst een beetje lessen. Limoen en munt stimuleren het immuunsysteem, helpen de vertering, werkt tegen buikpijn en zorgt voor een mooie huid. Dit is ook een perfect drankje om tijdens een warme zomeravond te maken! (Daar moeten we dus nog eventjes op wachten!)

IMG_3406_Fotor

Benodigdheden – voor 1 glas –

 • Bruisend water
 • 1 limoen
 • Een paar takjes munt
 • 1 theelepel agave siroop of andere zoetstof.

Voeg het sap van een halve limoen, de lepel agave siroop en de munt in een glas. Snij de andere helft van de limoen in schijfjes. Vul je glas met bruisend water en voeg de schijfjes limoen toe. Meng goed en geniet!

Matcha Detox Water

Natuurlijk kan ik geen blogpost maken over infused water zonder daarbij een matcha variant te maken. Deze is dus voor de groene thee lovers onder ons! Een heerlijke combinatie van matcha met citroensap en blauwe besjes. Blauwe bessen bevatten veel antioxidanten en helpen bij het verwijderen van afvalstoffen en ontstekingen.

IMG_3417_Fotor

Benodigheden – voor 1 glas –

 • 1/2 theelepel matcha groene thee
 • 1 citroen
 • een handvol blauwe bessen
 • 1 theelepel agave siroop
 • Bruisend water

Meng de groene thee in een klein beetje plat water met een kloppertje tot dit goed gemengd is. Doe dit in een glas samen met het sap van een halve citroen, de agave siroop en het handvol blauwe bessen. Snij de andere helft van de citroen in schijfjes en voeg het samen met het bruisend water bij het glas.

Appeltaart detox water

Kaneel en appel zijn een heel goede combinatie, en dit niet alleen in dessertjes. Ze boosten beiden je metabolisme en helpen je met gewichtsverlies. Verder is kaneel ook heel goed voor het geheugen en de hersenfunctie.

IMG_3413_Fotor

Benodigdheden – voor 1 glas –

 • een halve appel
 • een kaneelstokje of kaneelpoeder
 • een paar kruidnagels
 • bruisend water

Snij de appel in kleine partjes, voeg de kaneelstok en kruidnagel toe en vul het glas met bruisend water.

Exotic detox water

Dit infused water smaakt lekker zoet en heeft een heerlijke exotische touch! Sinaasappel boost het immuunsysteem en kiwi verlaagt de bloeddruk.

IMG_3407_Fotor

Benodigdheden – voor 1 glas –

 • 1/2 kiwi
 • 1 sinaasappel
 • een paar blokjes mango
 • bruisend water

Snij de kiwi en de helft van de appelsien in partjes. Pers de andere helft van de sinaasappel uit in het glas en voeg daarbij het fruit en het bruisend water. Enjoy!

Valentine Edition Mocktail

Voor alle verliefde zieltjes: Valentijn valt natuurlijk ook in de maand februari. Dat Valentijns etentje zal je dus zonder bijpassende cocktail moeten vieren, maar daar heb ik een heel lekkere oplossing voor! Deze mocktail bevat rozenwater, rode besjes, blauwe besjes en een beetje agave siroop. De perfecte combo voor Valentijn dus. rozenwater kan al snel overheersend zijn, maar natuurlijk kan je zelf kiezen of je dit eraan toevoegd! En ziet hij er niet even fancy uit als een echte cocktail?

IMG_3421_Fotor

Benodigdheden – voor 1 Mocktail –

 • een handvol blauwe bessen
 • 3 takjes rode besjes (1tje voor versiering)
 • een koffielepel agave siroop
 • 1 theelepel rozenwater
 • bruisend water

Plet de rode besjes en schep het sap met de besjes in een mooi glas. Voeg wat blauwe bessen, de agave siroop en het rozenwater toe. Vul het glas met bruisend water en werk af met een extra takje rode besjes!

Sodastream Spirit

Voor al dat bruisend water heb ik gebruik gemaakt van deze Sodastream Spirit machine. Samen met Sodastream wil ik aantonen dat bruisend water allesbehalve saai moet zijn! Dit toestel is echt fantastisch. Je tovert kraantjeswater in een mum van tijd om naar lekker bruisend water. Ze hebben ook heel wat lekkere siropen in hun gamma waardoor je frisdrank in huis kan halen zonder daarvoor naar de winkel te gaan. Het toestel is heel makkelijk in gebruik, maakt allerlei soorten bruisende dranken en is heel goed voor het milieu. Nooit meer met flessen frisdrank sleuren dus! Bovendien bevatten de siropen van Sodastream heel wat minder suiker dan je standaard frisdrank uit de supermarkt. Ik ben zelf grote fan van de ginger ale en ice tea peach. Opgepast, het werkt verslavend om alle verschillende smaken uit te proberen en die leuke bubbeltjes te zien verschijnen in ons saai kraantjeswater! 😉

IMG_3426_Fotor

IMG_3429_Fotor

IMG_3432_Fotor

Doen jullie al mee met Tournée Minérale? Laat zeker weten welk receptje jullie favoriet is!

Lissa

* Post in samenwerking met Sodastream

 

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Hoebregs sylvie schreef:

  Waar kan ik alle smaken vinden hier maar beperkt maar op de dozen staat 30verschillende die vindt ik niet online mischien ??

  Geliked door 1 persoon

  1. lissarottiers schreef:

   Inderdaad! Hier in België is het nog een beetje beperkt. Als je bv. op de site van Amerika kijkt zie je dat ze echt heel veel keuze hebben. Hopelijk komen er snel nieuwe smaken 🙂

   Like

 2. ooh die zien er echt super lekker uit! ❤

  Geliked door 1 persoon

  1. lissarottiers schreef:

   Dankjewel meid!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s