FOOD: Valentijnsdiner ‘The Vegan Way’

HALLO!

Woensdag is het weer Valentijn, en aangezien ik heel graag kook met een ‘thema’ is dit voor Valentijn natuurlijk niet anders! Deze keer wou ik het lekker licht en gezond houden, daarom op het menu: vegan pizza’s en vegan chocoladepudding met coulis van rode bessen en rozenblaadjes. De pizza’s zijn ook nog eens in hartjesvorm en dus kunnen we echt niet meer de sfeer in gaan dan dat!

IMG_3369_Fotor

De tafelversiering

Natuurlijk kan je dit gerechtje gezellig voor de tv opeten met een goede romantische film op Netflix, maar als je het iets meer fancy wil maken kan je er altijd voor zorgen dat je tafel ook een lieflijke touch krijgt! Ik gebruikte een lichtroze tafellaken, hartjesconfetti en fluffy onderleggers om te tafel helemaal Valentine proof te maken.

IMG_3365_Fotor

Vegan pizza’s in hartenvorm

Benodigdheden -voor +- 3 kleine pizza’s- 

 • 1 Gluten- en lactosevrije pizzadeeg van Herta
 • 1 blik tomatensaus
 • 1 tomaat
 • 1 courgette
 • 1 gele paprika
 • 1 ui
 • Verschillende kruiden: peper, zout, paprika, basilicum en oregano
 • Een grote hartvormige uitsteekvorm

Duur: 30 minuten

Werkwijze:

Snij alle groenten in schijfjes: Ajuin, paprika, tomaat, courgette. Natuurlijk kan je deze groenten variëren naar wat jij zelf graag wil. Rol het pizzadeeg uit en maak met de uitsteekvorm 3 harten. Ik kreeg er 2 uit het deeg en moest daarna nog eens uitrollen zodat ik de restjes kon gebruiken voor een 3e hart. Bedek de pizzabodem’s met een goede hoeveelheid tomatensaus en garneer daarna naar keuze met de verschillende groenten. Werk af met wat kruiden. Indien je toch graag een kaassmaak wilt kan je altijd wat edelgistvlokken gebruiken. Dit wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt als vervanger voor kaas aangezien deze ook een beetje die smaak afgeeft. Voeg deze wel pas toe na het bakken van de pizza’s want anders verliezen deze vlokken hun vitamines. Bak de pizza’s zoals aangegeven op de verpakking van Herta. Indien je overschot hebt aan groentjes kan je deze ook altijd roosteren in de oven samen met je pizza’s of je kan hier de volgende dag soep van maken.

Vegan chocoladepudding met coulis van rode bessen en rozenblaadjes

Benodigdheden -voor 2 potjes-

 • 3 bananen
 • 2 grote eetlepels cacaopoeder
 • 3 takjes rode besjes
 • een scheutjes sojamelk
 • Gedroogd rozenblaadjes
 • een handvol chocoladedruppels (of meer als je het extra chocolatey wil!)

Duur: 10 minuten

werkwijze:

Smelt de chocolade. Doe de bananen samen met het cacaopoeder, de sojamelk en de gesmolten chocolade in de mixer tot je een pudding structuur krijgt. Plet de rode besjes met een vork tot een coulis. Verdeel de chocoladepudding over 2 potjes, doe de coulis er vanboven op en werk af met enkele gedroogde rozenblaadjes! Enjoy!

IMG_3379_Fotor

-Besides chocolate,

You’re my favourite! ;-)-

Lissa

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat een leuke ideetjes!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s