BAKKEN: Mini Valentijn taartjes

HALLO!

Heb je nog altijd geen idee wat je aan je hubby wil geven voor Valentijn? Deze mini taartjes zijn de oplossing. Ik denk dat dit één van de schattigste gebakjes zijn die ik ooit gemaakt heb, en ze zijn ook nog eens super lekker! Ik moet eerlijk toegeven dit receptje is niet zo easy-peasy en je steekt er toch een beetje tijd in, maar kijk hoe mooi ze zijn. Ik denk dat ieder hart hier wel sneller van gaat slaan! Indien bakken wel je ding is, dan is dit receptje ideaal. Ik maakte met dit recept zo een 15 kleine taartjes. Deze zijn nu in Valentijn thema, maar natuurlijk kan je zelf kiezen hoe je ze wilt versieren. Zoals je kan zien zijn er ook 2 sneaky unicorn taartjes tussengekomen omdat ik het gewoon niet kon laten om mijn nieuwe unicorn sprinkles te gebruiken!

IMG_3458_Fotor

Red velvet taartjes

Benodigdheden -Voor 15-20 cakejes-

 • 235 gr bloem
 • 15 gr cacao poeder
 • 235 gr suiker
 • een snuifje zout
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 270 gr boter
 • 3 eetlepels melk
 • 1 theelepel rode kleurstof in gelvorm
 • een paar druppeltjes vanille extract
 • 4 eieren
 • Mix voor botercrème van Aveve (of volg dit recept)
 • hartjes sprinkles
 • een kleine spuitmond + spuitzak
 • een rond en hartvormige uitsteekvorm
 • een grote bakvorm van ongeveer 20 op 20 cm

Duur: 10 minuten voorbereiden + +-50 minuten bakken + 30 minuten versieren

Oven voorverwarmen op 175°C

Werkwijze:

Voeg de bloem, cacaopoeder, suiker, zout, bakpoeder, boter, eieren en vanille extract in een kom en mix tot een mooi geheel. Los de rode kleurstof op in de melk en voeg dit bij je mix en meng tot je deeg een mooie rode kleur heeft. Indien het nog niet rood genoeg is kan je er altijd wat extra kleurstof aan toevoegen. Het is belangrijk dat je kleurstof in gelvorm gebruikt aangezien de andere kleurstoffen vaak niet sterk genoeg zijn om zoveel deeg te kleuren. Je kan deze bv. vinden in Aveve. Bekleed je bakvorm met bakpapier en bak de cake voor een goede 45 minuten in een oven van 175°C. Vanaf 35 minuten ben ik om de 5 minuten in de cake eens gaan prikken om te zien of deze al klaar was. Aan de hand van de grootte van je bakvorm moet je cake er minder of langer in. Bij mij duurde het ongeveer een 50 minuten. Indien je geen grote bakvorm hebt kan je deze cake ook altijd in een ronde bakvorm of gewone cakevorm bakken. We gaan deze later toch versnijden zodat we er mooie hartjes en rondjes kunnen uitsteken. Haal de cake nadien uit de oven en laat deze volledig afkoelen (zeer belangrijk!). Maak ondertussen de botercrème door de instructies te volgen op het pak van de mix of volg het gelinkte recept. Je hebt niet heel veel van deze botercrème nodig dus maak niet te veel. (ik gebruikte 1/4 van de mix). Wanneer je cake volledig is afgekoeld kan je de bovenkant en de zijkantjes eraf snijden zodat je met een mooi gelijk stuk cake kan werken. Mijn stuk cake was zo een 3 cm hoog en ik kreeg er ong. 20 hartjes en rondjes uit. Doe de botercrème in een spuitzak met een kleine spuitmond, snij je hartje/rondje in het midden door en doe op 1 zijde botercrème. Doe het bovenkantje er weer op en werk af naar keuze. Zoals je kan zien heb ik gewerkt met verschillende soorten sprinkles en schattige toefjes botercrème. De overschotjes cake en botercrème kan je trouwens makkelijk verwerken in cake pops!

IMG_3434_Fotor

IMG_3437_Fotor

IMG_3441_Fotor

Red velvet taartjes met donkere chocolade

Extra benodigdheden:

 • 100 gr fondant chocoladedruppels

Werkwijze:

Eigenlijk volg je dezelfde stappen als voor de red velvet cakejes, maar nu kiezen we voor een andere afwerking. Smelt de chocoladedruppels au bain-marie of in de microgolf. Zorg ervoor dat je chocolade goed lopend is, je kan er altijd een scheutje plantaardige olie bijvoegen om het meer vloeibaar te maken. Je kan ervoor kiezen om je cakejes te vullen met botercrème of deze gewoon zo te laten. Doe de chocolade over je cakejes zodat deze volledig worden omhuld door chocolade. Laat dit 10 minuten stollen in de ijskast voor je deze afwerkt. De afwerking laat ik volledig aan jullie over, maar hieronder zien jullie enkele ideetjes als je inspiratie zou nodig hebben!

IMG_3453_Fotor

IMG_3454_Fotor

IMG_3456_Fotor

Red velvet taartjes met witte chocolade

Extra benodigdheden:

 • 100 gr witte chocolade

Ook hierbij volg je dezelfde stapjes als voor de red velvet taartjes, maar werk je de cakejes af met witte chocolade. Deze zijn mijn absolute favoriet. Ik laat mijn taartjes na het bedekken met chocolade even uitdruppen op een koelrek. Werk af met kleurrijke sprinkles.

IMG_3445_Fotor

IMG_3447_Fotor

IMG_3449_Fotor

Hoe schattig is deze laatste unicorn mini cake? Ik gebruikte hiervoor deze unicorn sprinkle mixLaat zeker weten wat jullie vinden van dit receptje en welke jullie favoriet is!

-I’m going to spend

Valentine’s Day with

my true love….

FOOD!-

Lissa

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat een schattige taartjes! 💕

  Geliked door 1 persoon

  1. lissarottiers schreef:

   Ja he! Ik vind ze echt fantastisch!😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s