FOOD: TOP Your Tuc!

HALLO!

Een tijdje geleden kreeg ik van TUC de opdracht om een leuk hapje te maken voor hun TOP your Tuc campagne. Ik ben zelf een hele grote fan van de TUC koekjes en ze zijn perfect om te gebruiken als een snel aperitiefhapje. Ik ging aan de slag met de Tuc Cheese en de Tuc sweet red paprika en ik maakte deze lekkere guacamole hapjes. Dit jaar zijn eetbare bloemetjes een grote trend in foodland, en om mijn hapjes een extra kleurrijke touch te geven gebruikte ik eetbare viooltjes, madeliefjes en wat blaadjes platte peterselie. Dit hapje is perfect voor wanneer je onverwachts bezoek krijgt en je wilt toch graag een hapje op tafel toveren dat meteen zorgt voor een ‘wauw-factor’. De guacamole zelf is heel simpel te maken met weinig ingrediënten en de bloemetjes zorgen voor een piekfijn uitzicht. De madeliefjes komen rechtstreeks uit de tuin (je vindt ze momenteel overal!), en de viooltjes kan je al snel vinden in winkels als Aveve of Delhaize. Voor alle avocado lovers, dit is een hapje voor jullie!

IMG_6967_Fotor

IMG_6971_Fotor

Benodigdheden:

-Voor 15 Tuc koekjes-

 • Tuc cheese of sweet red paprika
 • 2 avocado’s
 • takjes platte peterselie
 • eetbare bloemetjes
 • een goede scheut olijfolie
 • paprikapoeder, peper & zout
 • het sap van een halve limoen
 • 1 tomaat
 • een snuifje suiker
 • een spuitzak met een ronde spuitmond

Duur: 10 minuten

Werkwijze:

Verwijder de schil en de pit van de avocado en doe deze in een mixer samen met een goede scheut olijfolie, peper, zout, paprikapoeder, suiker en het sap van een halve limoen. Indien je het graag wat pittiger hebt kan je ook chilipoeder gebruiken of een spaanse peper toevoegen aan het recept. Mix tot je guacamole mooi egaal is zonder stukjes. Snijd de tomaat in heel kleine stukjes, verwijder de steeltjes van de bloemen en breek de platte peterselie in kleine stukjes. Doe de guacamole in je spuitzak en maak 12 kleine toefjes (zie foto!). Werk af met eetbare bloemetjes, de stukjes tomaat en de platte peterselie. Dit hapje maak je best à la minute omdat het koekje anders slap gaat worden en de guacamole zijn groene kleur snel verliest.

IMG_6965_Fotor

IMG_6968_Fotor

Welke creaties zouden jullie maken met de Tuc koekjes? Je kan alle creaties vinden onder de hashtag #TOPyourTuc op Instagram. De koekjes van Tuc hebben nu ook een nieuw recept met 70% minder verzadigde vetten, yes!

-We go together like

avocado and

literally everything!-

Lissa

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lieslhouben schreef:

  Wauw, ik denk niet dat TUC koekjes er al ooit zo lekker hebben uitgezien! Dit ga ik zeker zelf ook eens uitproberen.

  Geliked door 1 persoon

  1. lissarottiers schreef:

   Oh dankjewel! Zeker doen, echt heel lekker!xx

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s