BAKKEN: Gemakkelijke Paas cupcakes!

HALLO!

Dit weekend is het Paasweekend en dit is denk ik 1 van mijn favoriete feestdagen. Je wordt er niet op aangesproken omdat je 10 paaseieren op een dag eet en je kan pastelkleurtjes gebruiken à volonté. En natuurlijk is er nog een 3e heel belangrijke reden waarom ik Pasen zo leuk vind en dat is namelijk alle leuke bakreceptjes die je kan creëren! Alles is gewoon over de top en schattig: konijnen, kuikentjes, eitjes,… LOVE IT! Vandaag wil ik met jullie dit leuke cupcake recept delen, en deze heeft natuurlijk een serieuze Easter touch gekregen (Je kan er letterlijk niet naast kijken). Ik heb gewoon alles wat ook maar een beetje met Pasen te maken heeft op een cupcake gelegd. En zoals altijd is dit receptje natuurlijk weer heel erg makkelijk, maar ziet het eruit alsof je ervoor uren in de keuken hebt gestaan. Het leuke eraan is ook dat je volledig je ding kan doen: wil je dit versieren met enkel verschillende paaseitjes? of hou je liever van bloemetjes? Alles kan en alles mag! Ik ben zeer benieuwd naar jullie creaties. Haal deze boven op een Paasbrunch en je gaat zeker en vast scoren!

IMG_6855_Fotor

IMG_6864_Fotor

Benodigdheden:

-voor 12/15 cupcakes- 

  • 125 gr bloem
  • 125 gr suiker
  • 125 gr boter
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • een paar druppels vanille-essence
  • 2 eetlepels melk
  • Mix voor botercrème van Aveve ( of volg dit recept van cupcake Jemma)
  • chocolade eitjes, paashaasjes, marsepein eitjes, chocolade kipjes, mini marshmellows, sprinkles,..

Duur: 15 minuten voorbereiden + 22 minuten bakken + 30 minuten versieren

oven voorverwarmen op 175°C

Werkwijze:

Doe de bloem, suiker, boter, eieren, bakpoeder, vanille-essence en melk samen in een kom en mix een 2-3 minuten tot een mooi geheel. Je beslag moet gaan van lichtgeel naar mooi fluffy beige/wit. Vul 12-15 cupcake vormpjes 2/3 met deeg en zet deze voor 22-25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat de cakejes na het bakken volledig afkoelen en maak in tussentijd de botercrème. Jullie weten dat ik niet kan zwijgen over de botercème mix van Aveve. deze is zo makkelijk gemaakt + je krijgt er heel luchtige crème au beurre door. Volg dus de instructies op het pak of volg het recept van Cupcake Jemma (gelinkt bij benodigdheden). Doe de botercrème in een spuitzak met een ronde spuitmond en doe een goede toef botercrème in het midden van elke cupcake. Werk af met paaseitjes, eetbare bloemen, kleine eitjes, mini marschmellows,…

IMG_6863_Fotor

IMG_6866_Fotor

Indien jullie dit recept maken, zet dat zeker een foto op social media en tag mij in jullie berichtjes! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat.

-FOLLOW THE BUNNY

HE HAS THE CHOCOLATE-

Lissa

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s