BAKKEN: Paas koekjestaart!

HALLO!

Hebben jullie de nieuwe foodtrend al gezien op instagram? Het staat namelijk vol met leuke ‘numbercakes’ of koekjestaarten! Oorspronkelijk zag je enkel de rijkelijk versierde letters of cijfers, maar nu heb ik ook al enkele eenhoorns en hartjes vormen zien verschijnen. Dit was mijn inspiratie voor deze last minute Paas koekjestaart! Het recept is zoals altijd weer heel makkelijk, maar met de juiste versiering kan je van deze taart een echt meesterwerk maken. Ook is dit het perfecte taartje om op Paasmaandag al je chocolade eitjes mee op te gebruiken. Je kan deze taart versieren met alles wat je in huis hebt, en hoe meer verschillende kleurtjes hoe beter! De schattige Paashaas macarons maakte ik zelf, maar als je niet graag zelf ligt te knoeien met macarons, dan zijn die uit de winkel zeker een goede oplossing. Ik hoop dat jullie morgen allemaal jullie eigen gewicht aan paaseitjes krijgen (of eten), en ja het is best oké om ook nog enthousiast mee te doen aan een egg hunt als je 23 jaar oud bent 😉 Have fun!

IMG_6928_Fotor

IMG_6921_Fotor

Benodigdheden:

 • 250 gram boter
 • 100 gram poedersuiker
 • 300 gram bloem
 • een grote hartvormige uitsteker
 • mix voor botercrème van Aveve (of volg dit recept van Cupcake Jemma)
 • verschillende snoepjes, paaseitjes, macarons, suikerbloemetjes, frambozen,…

Duur: 15 minuten voorbereiden + 14 minuten bakken + 30 minuten versieren

Oven voorverwarmen op 175°C

Werkwijze:

Mix de boter, poedersuiker en bloem samen tot het een deegbol vormt. Indien het deeg te droog is kan je er altijd een scheutje melk aan toevoegen. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en vorm 2 hartjes met een grote hartvormige uitsteker. Naargelang je een andere vorm of grootte wilt kan je dit natuurlijk aanpassen. Leg de harten op een bakplaat met bakpapier en bak in een oven van 175°C voor 14 minuten, tot de randjes licht bruin worden. Laat de koeken nadien volledig afkoelen. Maak nu de botercrème door de instructies op de mix te volgen (of via het recept). Doe de botercrème in een spuitzak met een ronde spuitmond. Wanneer de koeken volledig afgekoeld zijn kan je beginnen met het aanbrengen van de botercrème. Dit doe je door het hart volledig te bedekken met kleine toefjes botercrème: maak een toefje door druk te zetten op je spuitzak en laat daarna de druk los wanneer je de spuitzak weer naar boven trekt om het ‘puntje’ te maken. Wanneer het onderste hart bedekt is kan je het tweede koekje hierop leggen en lichtjes aandrukken. Herhaal ook voor dit hart de techniek met botercrème. Nu komt the fun part namelijk het decoreren! Je kan volledig zelf beslissen wat je allemaal op de taart legt, maar een beetje fruit is altijd leuk en geeft een lekkere  frisse toets. Verder zijn voor een paastaart een heleboel paaseitjes en paassnoep een goed idee. Indien je zelf geen bakwonder bent, of gewoon eventjes geen zin hebt om zelf paashaas macarons te maken kan je deze ook altijd vervangen door macarons uit de winkel (Ik haalde mijn inspiratie + het recept voor de paashaasjes hier,).

IMG_6925_Fotor

IMG_6922_Fotor

IMG_6917_Fotor

Ik wens jullie allemaal een heel fijn Paasweekend toe, en indien je deze taart gaat maken vergeet me dan zeker niet te taggen op instagram! (@lissarottiers)

Andere paasreceptjes:

-If you see a rabbit

laying  little brown eggs,

don’t eat them,

it’s not chocolate!-

Lissa

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ziet er heerlijk uit!

  Geliked door 1 persoon

  1. lissarottiers schreef:

   Dankjewel! Je moet het echt eens proberen, heel leuk om te versieren!😊

   Geliked door 1 persoon

 2. FebruaryCircus schreef:

  Dit ziet er echt fantastisch uit!!! 😀 ❤

  Geliked door 1 persoon

  1. lissarottiers schreef:

   Dankjewel voor je reactie! 🙂 Ook vandaag op Paasmaandag is dit een perfect receptje om aan de slag mee te gaan en alle resterende paaseitjes op te gebruiken als versiering! xx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s