FOOD: 3 verrassende ontbijtreceptjes met granola!

HALLO!

Eindelijk! Hier ben ik weer! Na een goede 2 maand niet te bloggen zit ik boordevol ideeën om deze blog nieuw leven in te blazen. Ondertussen zit mijn laatste schooljaar !ooit! erop en ben ik daarboven ook nog eens verhuisd. Door deze twee grote mijlpalen in mijn leven heb ik de blog eventjes aan de kant moeten schuiven, maar geen nood vanaf nu zijn we weer helemaal mee + ik heb ondertussen superlekkere receptjes voor jullie uitgetest. Tijdens de zomer veranderen mijn smaakpapillen echt volledig en wil ik alles fris, fris en ja nog eens fris. Dit is natuurlijk ook voor het ontbijt het geval, dus bye bye havermout en hallo frisse granola. Een goed potje yoghurt met vers fruit en granola smaakt natuurlijk altijd, maar wanneer je zin hebt in nog meer gezond, nog meer fris en nog meer fruitig dan zijn deze 3 receptjes echt iets voor jou. Ze zien er allemaal heel fancy uit, maar deze zijn klaar in 10 minuten (geen ‘ik had geen tijd om te ontbijten’ uitvluchten deze keer!). Ik kreeg enkele weken geleden een zeer leuk pakketje aan van Julia’s Delicious World en wauw wat is hun granola lekker! Ze hebben momenteel 3 verschillende smaken: Appeltaart, superfruit en barista. Ik ben niet echt een koffie lover, maar de heerlijke combinatie van chocolade, koffie en gedroogde kersen is echt de hemel op aarde en dus ook mijn favoriet! 😉 Geniet van jullie gezonde ochtend!

Healthy banana split

IMG_7899_Fotor

Benodigdheden:

 • 1 banaan
 • Griekse yoghurt of een plantaardig alternatief
 • Granola
 • frambozen
 • honing

Duur: 5 minuten

Werkwijze:

Snij de banaan doormidden en beleg de binnenkant met 2 goede lepels yoghurt. Werk af met wat granola, honing en frambozen. Ik gebruikte bij dit recept de Barista granola want de kleine chocoladestukjes geven deze gezonde versie van een banana split hun final touch! Indien je nog meer chocolade wil kan je altijd wat cacao nibs toevoegen.

Watermeloen pizza

IMG_7940_Fotor

Benodigdheden:

 • Een watermeloen
 • yoghurt naar keuze
 • Granola
 • Zomers fruit: frambozen, perzik, aardbei, meloen,..

Duur: 10 minuten

Werkwijze:

Snij de watermeloen door in de helft en snij van deze helft een schijf van ongeveer 2 cm dik. Beleg de schijf met yoghurt, granola en fruit! Je kan ook nog afwerken met wat kokos  schilfers voor de perfecte zomerse toets! Hierbij gebruikte ik de appeltaart granola. Met dit receptje kan je echt alle kanten uit en  je kan dit volledig personaliseren naar wat jij het lekkerste vindt. Dit is ook heel leuk wanneer je bezoek krijgt en je wilt snel een lekker vieruurtje op tafel toveren. Voor een guilty pleasure vervang je de yoghurt dan door slagroom.

IMG_7947_Fotor

Meloen breakfast bowl

IMG_7922_Fotor

Benodigdheden:

 • 125 ml kokosmelk of een andere plantaardige vervanger
 • 3 eetlepels chiazaad
 • 1 eetlepel ahornsiroop
 • een halve meloen: Charentais, Galia, Cantaloupe… Wat je zelf het lekkerste vindt!
 • Fruit naar keuze: kersen, mango,…
 • granola
 • geraspte kokos

Duur: 10 minuten

Werkwijze:

Maak als eerste de chiapudding zodat deze nog een 10 minuten kan aandikken. doe de melk, chiapudding en ahornsiroop samen in een kom en roer even tot de chiazaadjes mooi verdeeld zijn. Zet hierna nog 10 minuten aan de kant. Snij de meloen doormidden en verwijder de zaadjes met een lepel. Vul de meloen met de chiapudding, granola, extra fruit en geraspte kokos.

IMG_7925_Fotor

Julia’s Delicious Granola: Review

IMG_7872_Fotor

Meestal sta ik een beetje sceptisch tegenover granola uit de winkel en maak ik de mijne het liefste zelf. Mijn kijk hierop is 360 graden gedraaid van zodra ik de granola van Julia’s Delicious World leerde kennen. Deze granola zit, in tegenstelling tot deze van de winkel, helemaal niet boordevol suiker en wordt gemaakt van allemaal super ingrediënten. Deze 3 smaken zijn 1 voor 1 fantastische combinaties, en de barista granola heeft echt mijn hart gestolen. De glazen flessen zien er ook mooi uit als je een brunch geeft, maar ze zijn vooral heel ecologisch (bye bye platic!). Je kan deze wanneer ze op zijn ook makkelijk bijvullen met de granola in papieren zakken die ze ook verkopen (en ja, dat ga je absoluut willen!). De granola is momenteel te koop bij heel veel lekkere adresjes in België en Nederland en is echt het proeven waard. Meer informatie vind je hier op hun website.

IMG_7874_Fotor

Sure I can multitask:

I can eat breakfast and think

about lunch at the same time!

Lissa!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s