De perfecte verjaardagsparty voor jouw hubby!

HALLO!

Een leuk verjaardagsfeestje organiseren voor mijn vriend vind ik altijd een heuse opdracht. Naar mijn mening is het zoveel makkelijker om iets leuks te vinden voor een vrouw dan voor een man, want wij hebben namelijk duizend en één intresses (ik toch alleszins 😉 ). Vaak grijp ik voor een man terug naar de ‘standaard cadeautjes’ zoals een bongobon, een fles champagne, of soms zelfs het gewone kaartje met geld. Dit laatste vind ik echt verschrikkelijk om te geven omdat ik het zelf altijd heel leuk vind als er wat extra aandacht gegaan is naar het gegeven cadeautje. Waarschijnlijk is dit ook weer een vrouwelijk trekje! 🙂 Sinds kort ben ik enorme fan van de website Hemdvoorhem.nl, en natuurlijk niet voor mij maar wel voor goede kadootjes te vinden voor de mannen in mijn leven (vriend, papa, opa…). Buiten dat ze hier ook een hele grote collectie aan kleding hebben vind je hier ook leuke sokken, mutsen, riemen en zelfs parfum. Je kan hier natuurlijk ook voor de makkelijke weg gaan en bij hun cadeau ideeën gaan zoeken naar het perfecte cadeautje voor jou wederhelft!

Qua verjaardagstaart heb ik in tegenstelling tot de cadeautje tonnen ideeën! Vaak kom ik terug op een lekkere ‘loaded cake’. Dit is een heel simpel concept: maak een cake in de favoriete smaak van jouw soulmate en beleg deze met al zijn favoriete koekjes, snoepjes, etc. Op dit thema kan je dan ook je decoratie zoals de servetten afstellen.

Let’s get this party started!

IMG_8724_Fotor

IMG_8737_Fotor

De taart: Cappuccinotaart met mascarponecrème

Benodigdheden:

-Taart voor 8/12 personen-

 • 375 gr bloem
 • 375 gr boter
 • 375 gr suiker, waarvan de helft bruine suiker
 • 6 eieren
 • 1 en 1/2 theelepel bakpoeder ( of 1 zakje van 8 gram)
 • 6 eetlepels melk
 • 4,5 eetlepels oploskoffie
 • 3 grote eetlepels cacaopoeder

-Vulling-

 • 250 ml slagroom
 • 500 gr mascarpone
 • 2 eetlepels vanillesuiker
 • extra poedersuiker naar smaak

-Decoratie-

 • Favoriete snoepjes/koekjes van de jarige
 • speelgoed autootjes of andere decoratie in thema van het feest
 • 2 satéprikkers, koordje en washi tape. (Voor het maken van het lint)

-Materiaal-

 • 3 cakevormen van 22 cm

Ik ging bij deze cake voor een naked look, maar als je een volledig bedekte cake wil dan verdubbel je best de ingrediënten van de vulling.

Duur: 1 uur voorbereiden+ bakken, 1,5 uur versieren

Oven voorverwarmen op 170°C

Werkwijze:

Warm de melk op en voeg hierbij de oploskoffie. Dit kan eventjes trekken terwijl je de rest van het deeg maakt. Voeg de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en cacaopoeder samen in een kom en meng goed tot een homogeen deeg. Voeg het melkmengsel bij het deeg en meng goed. Wanneer je een iets sterkere koffiesmaak wil kan je altijd 5-5,5 eetlepels koffiepoeder bij de melk voegen. Verdeel het deeg in 3 gelijke delen over de bakvormen en zet deze in de oven voor 30-35 minuten op 170°C. Laat de cakes na het bakken volledig afkoelen en maak in tussentijd de mascarpone crème. Klop de mascarpone luchtig los maar zorg ervoor dat deze zijn stevigheid niet verliest. Klop in een andere kom de slagroom samen met de vanillesuiker stijf en meng daarna de slagroom voorzichtig door de mascarpone. Voeg poedersuiker toe naar smaak en zet dit daarna in de koelkast om nog extra op te stijven. Voor het decoreren steek je de crème best in een spuitzak met ronde spuitmond. Snij het bovenste laagje van de 3 cakes zodat ze mooi gelijk worden en voeg een royale laag crème toe tussen elke laag. Hier kun je nog extra vulling toevoegen door nog wat chocolade stukjes te gebruiken of wat fruit. Herhaal deze stap tot de 3 cakes een mooie taart vormen. Smeer een royale laag crème aan de bovenkant en zijkant en verdeel gelijkmatig met een spatel. Wanneer je gaat voor een ‘naked look’ zoals bij mijn cake ben je met 1 laag klaar, maar wanneer je de cake graag volledig bedekt is het heel belangrijk om 2 lagen aan te brengen. Zet de cake tussen de 2 lagen zeker in de koelkast om op te stijven. Decoreer daarna naar hartenlust met de favoriete koekjes, snoepjes en deco van de jarige! Om wat in de hoogte te werken kan je ook met satéprikkers een leuke banner maken met de naam van de jarige. plooi stukjes washi tape dubbel en geef ze onderaan een knipje waardoor deze op vlagjes lijken.

IMG_8731_Fotor

Het cadeau!

IMG_8737_Fotor

Om een perfect cadeautje te vinden ga ik resoluut naar de webshop van hemdvoorhem.nl. Voor mijn vriend koos ik dit leuke kostuumhemd van Calvin Klein uit, maar er zijn nog eindeloos veel andere keuzes. Het leuke aan deze webshop is dat je alles zowat op 1 plek kan vinden en dat er zowel dingen zijn voor je vriend als voor je opa. Bovendien werken ze met een gratis verzending en retour naar België waardoor je bij  twijfelen over de maat het gewoon eens kan proberen. Deze webshop doet ook zeer vaak acties waardoor je favoriete cadeautje ineens aan een spotprijs te koop staat.

Nog altijd geen inspiratie? Ze hebben ook een goede link waar alle cadeau’s ingedeeld staan qua prijs zodat je zeker niets mist. Je kan hier op deze pagina een kijkje nemen.

IMG_8745_Fotor

Hieronder vinden jullie alvast mijn favoriete cadeau ideeën:

Set van 8 paar Happy Socks € 59,95 / Hugo Boss Set €59,95 / Dior Homme Set 79,95 / Happy Socks €8,95

Veel plezier met het plannen van een onvergetelijk feestje!

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s