Vegan chocolade-banaan dessert!

on

HALLO!

Oktober staat volledig in het teken van een vegan lifestyle. EVA vzw en Be Vegan toveren oktober om tot de ‘Try vegan’ maand, en als vegetariër doe ik daar maar al te graag aan mee. Ook kreeg ik van Wiloco chocolade een pakketje opgestuurd met heerlijke vegan melkchocolade waarmee ik absoluut een gezond, lekker en vegan chocolade dessert mee wou maken. Deze chocolade is onder andere te verkrijgen bij bio planet en naast volledig vegan is deze chocolade ook glutenvrij en gemaakt met kokosbloesemsuiker. Dit is een trage, ongeraffineerde suiker die veel gezonder is dan onze normale suiker en toch onze sugar cravings kan dempen. Wiloco maakt ook gebruik van biologische producten en hebben naast hun repen ook een assortiment van pralines, truffels en studenthaver. Dit is letterlijk chocolate heaven voor iedere veganist! Zo een gezond stukje chocolade gaan we natuurlijk niet combineren met tonnen suiker en daarom heb ik dit verwerkt in een vegan chocolade bananenbrood met een topping van kokosroom. Voor mij is banaan, chocolade, walnoten en kokos altijd al een match made in heaven geweest, en deze geweldige cake bars combineren dat allemaal in één! Bakken jullie mee?

IMG_8799_Fotor

Ingrediënten:

-8 stuks-

Voor het Bananenbrood:

  • 200 gram speltbloem
  • 4 rijpe bananen
  • 30 gram cacaopoeder
  • 30 gram ahornsiroop
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram walnoten

Voor de topping:

  • 1 blik kokosmelk: kies voor kokosroom of voor een variant met een hoog vetgehalte! (Het kokosblik moet 1 nacht in de koelkast staan)
  • 1 banaan
  • Walnoten
  • Stukjes vegan chocolade, bv. deze van Wiloco

Oven voorverwarmen op 180°C.

Werkwijze:

De belangrijkste stap bij het maken van een goed bananenbrood is dat je werkt met rijpe bananen, want zeker in dit recept zorgen ze voor een lekkere zoete smaak. Doe de rijpe bananen in een kom en plet deze met een vork tot moes. Voeg alle ingrediënten buiten de walnoten in een kom en mix tot een mooi geheel. Laat een goede 2 minuten mixen zodat er geen klonters van de bloem meer  in het deeg zitten. Voeg hierbij de walnoten en roer deze met een spatel door het deeg. Doe het deeg in een vierkant bakblik bedekt met bakpapier en zet het voor 30 minuten in de oven op 180°C. Controleer met een satéprikker of de cake volledig doorbakken is. Deze moet er schoon uitkomen anders moet het deeg er nog wat langer in. Laat de cake volledig afkoelen en maak in tussentijd de kokosroom. Werken met een kokosmelk met een hoog vetgehalte is van uiterste belang aangezien je anders geen scheiding krijgt tussen het kokoswater en de kokosroom. Verschuif het blik zo weinig mogelijk en keer het blik net voor het opkloppen om zodat je het kan opendoen en het kokoswater kan weggieten (Niet echt weg… Het kan perfect gebruikt worden in smoothies!). Doe de overgebleven room in een kom en mix deze los voor een 2-3 minuten tot je een structuur krijgt die lijkt op slagroom. Je kan wat kokosbloesemsuiker toevoegen naar wens.

Snij de cake in repen wanneer deze afgekoeld is en doe de kokosroom in een spuitzak met stervormige spuitmond. Spuit toefjes kokosroom op de cake repen en werk af met stukjes banaan, walnoot en chocolade.

IMG_8803_Fotor

Trouwens, doet dit dessertje jullie ook niet een beetje denken aan het bekende chunky monkey ijs van Ben&Jerry’s?? Indien je geen zin hebt in een ijsje is dit dus het perfecte alternatief!

-Just add chocolate

and everything will be fine!-

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s