De gezonde freakshake: Halloween Edition!

HALLO,

‘Halloween is mijn favoriete feest, dan ben ik verkleed in een griezelbeest…’ met dat deuntje van de M-kids sta ik deze tijd van het jaar happy in mijn keuken vele heerlijke halloweengebakjes te maken. Maar natuurlijk moet al die zoetigheid ook wat gecompenseerd worden met gezonde recepten, en daaronder valt deze gezonde versie van de befaamde freakshake. Op deze blog zagen jullie al een Christmas– en Easter edition voorbijkomen, maar nu is het dus tijd voor een halloween editie en ik moet zeggen dat deze hoogstwaarschijnlijk mijn favoriet is. Ik ben absoluut geen fan van horrorfilms, spookhuizen of andere dingen die je de stuipen op het lijf jagen, maar ik ben wel een heel grote fan van al het eetgebeuren dat hoort bij Halloween. Pumpkin spice cupcakes, halloween cakes, skelet koekjes, zombie potjes,… name it and you can make it! Ik vind het dan ook fantastisch om een Halloween feestje te organiseren met allemaal eten dat er voor één keer eens niet zo smakelijk uitziet. Na Halloween gaan we trouwens rechtstreeks af op Kerstmis dus laat het festive season maar beginnen, ik ben er klaar voor!

IMG_9333_Fotor

Recept

Ingrediënten:

-Voor 1 freakshake-

  • 1 grote banaan
  • 1 mini banaantje
  • 1 mandarijn
  • een klein stukje selder
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels pompoenpuree
  • bosbessen
  • 2 lepels aardbeienconfituur of andere rode confituur

Bereiding: 15 min

Werkwijze:

Doe de banaan, de amandelmelk, de pompoenpuree en de kurkuma in een blender, mix tot een mooi geheel en doe deze smoothie daarna in een mason jar. Snij met een mes op de schil van het minibanaantje om het gezicht te creëren. Ik vond mijn mini banaantjes bij Albert Heijn, maar je kan ook altijd een gewone banaan halveren. Pel de mandarijn en steek een stukje selder met blad in het midden om dit er te laten uitzien als een pompoen. Maak daarna nog een saté van bosbessen en werk je smoothie af door de lepels confituur langs het glas te laten lopen. Spooky!

Deze ‘freakshake’ kan perfect gebruikt worden als ontbijtsmoothie en om deze extra voedzaam te maken kan je er best 2 eetlepels havermout aan toevoegen. Ook als tussendoortje is deze freakshake uiterst geschikt, en in tegenstelling tot de originele freakshake hoef je voor deze geen maand te gaan sporten!

See you soon, little monsters!

IMG_9331_Fotor

It’s all just

a bunch of

HOCUS POCUS

Lissa

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s