Spooky Halloween brownies!

on

HALLO!

Dit jaar ging ik echt all out met de Halloween dessertjes! Het leuke aan gebakjes maken in een Halloween thema is dat het eigenlijk niet altijd even mooi en netjes moet zijn, en deze woorden vind je allesbehalve terug bij deze messy Halloween brownies. Deze chocolate goodness heeft zowel een heerlijke chocolade topping van ganache, als de klassieke, warme chocoladesmaak die je gewoon bent van een brownie. Je kan dus wel zeggen dat dit dus echt een chocolate dream is voor de vele cacao lovers onder ons. Wanneer we kijken naar een goede 10 jaar geleden was 31 oktober in ons Belgenlandje eigenlijk een alledaagse dag, maar de invloeden van the States om Halloween uitbundig te vieren komen elk jaar meer en meer terug naar hier en dat zie je ook in de winkels. Stap je lokale supermarkt of Aveve binnen, plunder het rek met de halloween decoraties en ga aan de slag met je mixer en een heleboel chocolade!

Let’s go!

IMG_9334_Fotor

Recept

-Voor 12 brownies-

Ingrediënten:

Voor de brownies

 • 200 gram donkere chocolade
 • 130 gram boter
 • 130 suiker
 • 50 gram bloem
 • 20 gram amandelmeel
 • 3 eieren

Voor de ganache

 • 150 gram donkere chocolade
 • 50 ml room
 • 75 gram witte chocolade
 • 25 ml room

Voor de afwerking

 • Halloween decoraties
 • eetbare ogen
 • groene en oranje kleurstof.

Oven voorverwarmen op 170°C

Werktijd: 15 minuten voorbereiden + 25 minuten bakken + 15 minuten versieren

Werkwijze:

Smelt de boter samen met de donkere chocolade in een kom ‘au bain-marie’. Meng in tussentijd de suiker, bloem, amandelmeel en 3 eieren samen in een grote kom. Voeg het chocolade-boter mengsel al mixend toe aan het deeg en laat een goede 3 minuten mixen. Bedek een bakblik van ongeveer 25 op 25 cm met bakpapier en verdeel hierover mooi het deeg. Zet de brownies voor 25 minuten in de oven op 170°C tot een satéprikker er proper uitkomt. Laat de brownies volledig afkoelen en maak in tussentijd de ganache door de donkere chocolade samen met 50 ml room te smelten. smelt in een andere kom de witte chocolade met de 25 ml room. Verdeel de witte chocolade ganache over 2 kommetjes en kleur deze groen en oranje met de kleurstoffen. Spreid de donkere chocolade ganache over de volledige brownie en breng daarna toefjes witte chocolade aan verspreid over het gebak. Ga met een satéprikker door de ganache om een marmer effect te creëren. Werk je brownie nu af met alle griezelige sprinkles die je kan vinden.

Enkele voorbeelden: Halloween snoep, sprinkles in de vorm van doodshoofden of botten, granaatappelpitjes, gekonfijte kersen, groene, oranje of paarse sprinkles,…

IMG_9341_Fotor

-Have a

Spooktacular

Halloween!-

Lissa

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s