Een welnessmoment in het teken van Mandarijn!

HALLO!

Met de winter in aantocht en de feestdagen die steeds dichterbij komen is een momentje voor jezelf inplannen zeker een goed idee. Voor mij gaat een ontspanningsmoment samen met een goed dessertje, een boek en de relaxerende geur van kaarsen of geurstokjes! Ik mocht van Kneipp hun nieuwe lijn met geurkaarsen en geurstokjes uitproberen en deze waren de perfecte inspiratie voor deze heerlijke mandarijn cheesecake. De geurstokjes kan je vinden in de geuren Lavendel, Sandelwood- patchouli en mandarijn-vetiver. De kaarsen hebben 3 moods: Cosy moments, deep relaxation en happiness. Beiden verspreiden ze een zeer sterke geur die de kamer goed vult maar niet overheersend is. De geur met mandarijn is zeker mijn favoriet en ook een hele goede keuze voor deze tijd van het jaar. De kaars heeft absoluut het recht om de naam ‘happiness’ te krijgen aangezien deze een lach op je gezicht tovert wanneer je hier voorbij loopt. De kaars heeft ook een zeer lange brandtijd en  is het dus meer dan waard om eens te proberen.  De prijs valt ook goed mee want de kaars komt op een 8 euro en de geurstokjes op 9 euro.  Ook zin in een stukje mandarijn cheesecake tijdens je ‘me-time’? Hieronder vind je het recept!

IMG_9196_Fotor

IMG_9204_Fotor

Cheesecake met mandarijn

Benodigdheden:

Een ronde bakvorm van 17 cm

Voor de korst:

  • 300 gram droge koekjes bv. speculoos
  • 125 gram gesmolten boter

Voor de cheesecake vulling:

  • 375 gram philadelphia
  • 60 gram bloemsuiker
  • 1 mandarijntje geperst + de zeste
  • 150 ml slagroom

Voor de decoratie:

  • 2 mandarijnen

Duur: 30 minuten voorbereiden + minstens 4 uur in de ijskast.

Werkwijze:

Maak eerst de korst van de cheesecake door de gesmolten boter en de koekjes samen in een blender te stoppen tot je een kruimelachtige structuur krijgt. Kap dit uit in de bakvorm en druk goed aan met een glas op de bodem.  Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Meng de philadelphia met de bloemsuiker tot een mooi geheel en voeg hierbij de zeste en het sap van een mandarijn. Klop in een andere kom de slagroom stijf en ik voeg hierbij ook graag een zakje klop fix  aan toe aangezien de kans op een mislukte slagroom hiermee miniem is. Meng de slagroom nu voorzichtig onder het kaasmengsel en doe dit ook in de bakvorm. Strijk de bovenkant mooi glad en zet dit gebak voor minstens 4 uur in de ijskast of 2 uur in de vriezer. Werk bij het opdienen af met mandarijnschijfjes en ga met een mes langs de zijkant van de bakvorm om het kaasmengsel te laten loskomen van de bakvorm.

Enjoy!

IMG_9200_Fotor

IMG_9208_Fotor

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s