Dé lekkerste Kaiserschmarrn!

on

HALLO!

Met al dat nieuws rond Oostenrijk en de immense sneeuwval de laatste weken heb ik al de hele tijd zin in 1 specifiek gerecht: kaiserschmarrn! Deze heerlijke, smeuïge pannenkoekjes met goed veel bessencompote en appelspijs zijn een absolute must eat als je in dit magische sneeuwlandschap vertoeft. Ik ging dus op zoek naar het perfecte recept voor deze lekkernij en besefte dan ook nog eens hoe makkelijk het eigenlijk is om dit zelf te maken. Met rozijntjes of zonder, met bloemsuiker of zonder, met kaneel of zonder… je kan het volledig aanpassen naar hoe jij het liefst deze pannenkoekjes eet. De versgemaakte appelspijs maakt dit gerecht natuurlijk af, maar de lazy girls onder ons kunnen ook gewoon een potje opentrekken! (ps. zorg voor natuurlijke appelspijs zonder toevoegingen of extra suiker, lees dus goed het etiket).  Guten Appetit!

img_0182_fotor

Recept

Duur: 20 minuten

Benodigdheden:

-Voor 2 personen-

  • 4 eieren
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 100 ml melk
  • een handvol rozijnen
  • 2 appels
  • veenbessencompote of een andere compote van bessen

Werkwijze:

Snij de appels in kleine stukjes en zet deze in de microgolf in een schaal met een beetje water en wat plastic folie over. Stoom de appeltjes voor 5 minuten. Wanneer de stukjes zacht zijn mix deze dan met een mixer tot een compote.

Splits de eieren en klop het eiwit op tot een luchtige massa in een vetvrije kom.

Mix in een andere kom de eidooiers, suiker, bloem, melk en de rozijntjes tot een mooi geheel. Spatel hieronder voorzichtig het eierschuim tot je een luchtig beslag krijgt.

Verdeel het beslag over 2 koekenpannen en bak voor 2 minuten op een middelhoog vuur. Splits na 2 minuten de pannenkoek in 4 delen en draai de aparte stukjes om, hierna kan je de pannenkoek met een spatel in verschillende kleinere stukjes splitsen. Laat nog een 2 minuten doorbakken.

Dien de pannenkoeken op met een goede schep appelspijs en wat bessencompote. Je kan het ook afwerken met een toef poedersuiker.

mmmmmmm!

img_0166_fotor

Geen fan van rozijnen? Ook zonder zijn deze pannenkoekjes zeer lekker! Voor de chocolate lovers onder ons kunnen de rozijnen ook vervangen worden door chocolade druppels. De kaiserschmarrn worden het best à la minute gemaakt en warm aanbevolen.

-Everyday is

Pancake day-

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s