Healthy pancakes op Nationale Pannenkoekendag!

on

HALLO!

Vandaag is het Lichtmis, ook wel bekend als Nationale Pannenkoekendag. Geen betere reden om eens te experimenten met een gezonde variatie op dit recept, toch? Vandaag testte ik een geweldig recept uit voor heerlijke fluffy pancakes met blauwe bessen. De basis hiervoor is platte kaas en dit recept bevat geen geraffineerde suikers! Daarnaast kan je deze pannenkoeken ook volledig lactosevrij en vegan maken met een paar kleine aanpassingen. als topping gebruikte ik yoghurt met bosbossen, gojibessen, amandelschilfers en plakjes banaan, mmmmm! Meestal eindigen mijn ‘gezonde pannenkoek experimenten’ steevast in een disaster, maar toen ik van deze stapel de eerste pannenkoek draaide wist ik meteen; dit is het, deze wordt het! Niet alleen qua looks maar ook qua smaak zijn deze pancakes echt on point. De kokosbloesemsuiker geeft een subtiel zoete karamelsmaak wat perfect samengaat met de zurige toets van de bosbossen. Zijn jullie nu overtuigd om deze eens uit te proberen? Het recept kan je onderaan de foto vinden. Enjoy!

IMG_0422

Recept

Benodigdheden:

-Voor 6 grote pannenkoeken-

 • 130 gram speltbloem
 • 2 eetlepels amandelmeel
 • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
 • 1/2 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel baking soda
 • 1 kop (= 150 gram) magere platte kaas of een plantaardig alternatief (bv. kokosyoghurt)
 • 6 eetlepels melk of een plantaardig alternatief
 • 2 eieren of vervangen door een volledige banaan.
 • een goed handvol blauwe bessen
 • Toppings naar keuze

Duur: 15 minuten voorbereiden en 10 minuten bakken

Werkwijze:

Voeg de bloem, amandelmeel, kokossuiker, bakpoeder en baking soda samen en meng dit goed onder elkaar.

Voeg hierbij de natte ingrediënten namelijk; de platte kaas, de melk en de eieren. Meng alle ingrediënten tot een mooi geheel (dit is een redelijk stevig deeg en niet zo vloeibaar als een pannenkoekenbeslag).

Meng hierna voorzichtig de blauwe bessen onder het beslag zodat deze mooi verdeeld zijn over het deeg.

Smeer een koekenpan in met wat kokosolie en bak de pannenkoeken 2 minuten aan elke zijde tot ze goedbruin zijn. Je wilt echt een fluffy resultaat bekomen dus deze pannenkoeken gaan meer lijken op lekkere american pancakes, maar dan zonder alle nare ingrediënten natuurlijk!

IMG_0415

IMG_0418

-Today

i’m going to have pancakes

with a side of pancakes.-

Lissa

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Francis Willems schreef:

  Lekkerrrrrrr!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Francis Willems schreef:

  Lekkerrrrrrr!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s