Gezonde nacho plate met zoete aardappel.

HALLO!

mmmmmm… De Mexicaans keuken staat echt bovenaan mijn lijstje als ik denk aan lekkere maaltijden, maar spijtig genoeg is dit niet altijd even gezond. Een nacho plate of een taco bevat als snel veel vetten door de gefrituurde chips, iets waar mijn maag jammer genoeg nooit goed op reageert. Onlangs had ik echt zo een ‘vies goestingske’Β in een goed bord nachos met veeeeeeeeeeel kaas, veggie gehakt en wat salsa. Met nog een aantal zoete aardappels in huis kwam ik op het idee om een gezonde versie te maken van zo een nacho plate en het eigenlijk om te toveren naar een nacho ovenschotel! Een receptje waar ik nog zowat elke dag aan denk en niet kan wachten op terug opnieuw eens te maken. Zeker een aanrader om eens uit te proberen!

IMG_0849_Fotor

Recept

Benodigdheden:

-Voor 2 personen-

  • 4 zoete aardappels
  • 1 potje pikante salsa
  • 1 blik passata
  • 250 gram veggie gehakt
  • 1 ajuin
  • 1 paprika
  • 2 avocado’s
  • Een blok feta
  • Tomaat
  • ijsbergsla

-oven voorverwarmen op 200Β°C-

Werkwijze:

Snij de zoete aardappels in partjes en verdeel over een bakplaat met wat olijfolie en kruiden. Ik ging voor wat chilikruiden en gerookt paprikapoeder. Zet deze voor 30 minuten in een oven van 200Β°C. Maak intussen de chili saus door eerst de paprika en ajuin in kleine stukken te snijden en samen met het veggiegehakt te bakken in de pan. Voeg hierbij het blik passata en het potje pikante salsa en laat even koken op een laag vuurtje.

Maak de guacamole door de avocado’s samen met 2 eetlepels olijfolie en wat peper en zout te mixen of met een vork plat te stampen.

Haal de frietjes uit de oven, en leg deze in een schotel, voeg wat tomatensaus erboven en werk af met guacamole, de feta, wat tomaat en ijsbergsla. Je kan ook nog een salade kommetje maken met wat ijsbergsla, tomaat, olijfolie en kruiden voor erbij.

Dit is de perfecte sharing meal voor 2 personen en dus een ideaal gerecht voor een gezellige filmavond of date night!

IMG_0847_Fotor

If life gives you avocados,

make GUACAMOLE!

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s