BRIDAL STORIES: Tips en tricks voor een ‘Pinterest’ trouwfeest

HALLO!

31 augustus 2019 is het zover: DAN GA IK TROUWEN (en dat is al binnen een goede twee weken, O M G!). Dé perfecte manier om jullie helemaal mee te laten volgen op dit leuke avontuur is natuurlijk via mijn blog. Ik heb enkele ‘bridal stories’ voorbereid om jullie een kijkje te geven achter de schermen. Ik heb geen wedding planner want ik bén de wedding planner, en dat scheelt toch ook al gemiddeld zo een 2000 tot 5000 euro! Dat zijn serieus wat centjes uitgespaard voor andere mooie dingen + ik hou enorm van feestjes plannen en daarbij is mijn eigen trouwen plannen iets waar ik al naar uitkijk van toen ik nog klein was.

IMG_8684

Starten bij het begin: Dé zaal en thema

Na het vinden van de perfecte locatie en de mooiste bruidsjurk is het tijd voor één van de leukste dingen: een thema en de daarbij passende decoratie kiezen. Ik heb eigenlijk maar 1 zaal gaan bezoeken en daarbij was mijn hart al volledig verkocht. Ik heb van bij het begin al mijn gedacht gezet op een oude hoeve en dat is het ook geworden. Wij kozen voor de Gloriette hoeve te Weert. Een prachtig domein met een schuur als hoofdzaal en een zomerhuis als bijzaal voor de receptie. Natuurlijk mogen we ook de prachtig aangelegde tuin niet vergeten voor een bijzondere ceremonie (hopen op goed weer!). Daarbij vond ik het ook belangrijk dat de zaal enkel voor ons was en het dus geen locatie was waar verschillende bruiloften op 1 dag gepland werden. Privacy en exclusiviteit waren voor mij heel belangrijk.

Aangezien onze locatie letterlijk enkel een zaal voorziet komt daar nog heel wat werk bij kijken; zo ging ik op zoek naar de juiste catering die ook voorziet in stoelen, tafels, bloemenboog, altaar, bar en ga zo maar door. Daarnaast wou ik het qua decoratie zoveel mogelijk zelf doen en kwam daarbij kijken op 1 belangrijke vraag: het thema!

Wij gingen voor een greenery wedding with a touch of rose gold. Geen idee waar ik het over heb? Bekijk dan zeker eens onderstaande foto’s die een grote inspiratie waren voor ons trouw thema.

 

Mijn plan: van naakte schuur naar greenery heaven

1 adres: alie express! Uren heb ik op deze website gespendeerd om toch maar de juiste decoratie aan spotprijsjes te vinden. Aangezien een grote hap van mijn budget naar zowel de zaal, als de catering, als mijn bruidsjurk ging wou ik het qua decoratie toch een beetje binnen de perken houden. Ik bestelde een goede 50 meter aan fake klimop voor een 15 euro en ging op zoek naar iemand met héééééél veel kerstverlichting (niet zomaar kerstversiering, maar die hele mooie gloeilampjes die je nu overal ziet!). Met andere woorden: ik wil een lichthemel creeëren met een goede portie groen! Daarnaast verzamelden zowel mijn familie als de schoonfamilie allemaal glazen potjes om overal wat sfeerverlichting te creëren en voila; meer heeft zo een pracht van een schuur niet nodig.

Tafeldecoratie with a touch of rose gold.

Voor de catering had ik 1 duidelijk boodschap: alles strak wit, ik zorg voor de rest. Ik vind dat een witte tafelbekleding altijd klasse uitstraalt en met alles samengaat. Combineer dit met een goede portie rose goud en wat prachtige bloemen en je krijgt mijn perfecte tafeldecoratie. Naast de tafelbekleding vind ik ook de naamkaartjes, de tafelnummer en een bedankje voor de gasten heel belangrijk. De naamkaartjes en tafelnummers haalde ik bij de webshop van what a wonderful wedding (echt bridal heaven voor decoratie en dus zeker een bezoekje waard!) en geven die touch of rose gold aan onze tafel.

IMG_3180_Fotor

Garden of wedding dreams

Wanneer je locatie beschikt over een prachtige tuin dan is dat een groot pluspunt. Zo heb je meteen de perfecte plaats voor een ceremonie -met de hoop op goed weer-. Je kan snel en goedkoop wat extra decoreren door de bomen te bekleden met witte lintjes. Ik vind het ook altijd fijn dat je bij het binnenkomen een persoonlijke toets aanbrengt op je locatie. Op pinterest haalde ik inspiratie voor ons ‘welkomsbord’. Op alie express kan je ook weer voor een spotprijs gepersonaliseerde stickers vinden zodat je gasten meteen een warm welkom krijgen bij het binnenkomen van de locatie. (Zie foto als voorbeeld.)

Schermafbeelding 2019-08-15 om 19.26.02.png

Uitnodigen in stijl

IMG_2884_Fotor

Wij gingen voor een uitnodiging in verschillende delen, dit vind ik persoon veel leuker dan een traditionele trouwkaart. Natuurlijk past de uitnodiging volledig bij het thema dus hier gingen we ook voor een goede portie groen en rosé goud. Op de bladwijzer kunnen alle gasten het verloop van de dag zien en het kleine visitekaartje gaf precies aan wanneer ze welkom zijn, bij ons zijn dit 4 groepen; gasten die ons een hele dag vergezellen, gasten uitgenodigd op de receptie, gasten uitgenodigd voor het diner en gasten uitgenodigd voor het avondfeest. De rosé gouden pinnetjes houden alles bij elkaar en ook deze vond ik weer op alle express: 50 stuks voor nog geen 3 euro!

Celebrate together!

IMG_2715

natuurlijk zijn er naast de bruid nog andere dames die in de spotlight staan en dat zijn natuurlijk de bruidsmeisjes! Deze 3 toppers regelden voor mij de beste vrijgezellen party ever; wij gingen namelijk high tea drinken tussen de lama’s én reden daarna naar Antwerpen voor een uitgebreide parfum cursus en natuurlijk sloten we af met een heerlijk etentje en cocktails. Daarom vind ik dat je als bruid ook een bedankje kan maken voor de bruidsmeisjes aangezien zij je praktisch door de dag gaan halen; goedleggen van mijn kleed, make-up touch ups, mijn bruidsboeket vasthouden etc… Ik wou daarom dat mijn bruidsmeisjes ook goed voorbereid waren op dé grote dag en stelde daarom een ‘bridesmaid goodie bag’ samen.

IMG_3165_Fotor

En nu aftellen geblazen naar de grote dag; ik krijg instant kriebels in mijn buik bij het woord ‘trouwen’, onze openingsdans heeft hier thuis al een paar keer gedraaid om er een beetje in te komen, mijn trouwschoenen worden deftig ingelopen (ondertussen heb ik er al 3 paar, je weet nooit wat er gebeurd toch?) en de tranen zitten al praktisch klaar in lijn ooghoeken wanneer ik één van onze ceremonie liedjes hoor; kortom er zijn al serieus wat zenuwen. En de husband-to-be? Wel, die ziet het allemaal de dag zelf wel, totaal geen stress! 😉

lissagianni1

Lissa

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. annabellas schreef:

    Oh wauw wat prachtig allemaal! Heel veel plezier en veel liefde toegewenst!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s