Zo hou je een liefdevol theekransje!

HALLO!

Weer veel te lang geleden dat hier een nieuw bericht kwam op de blog, maar voor Valentijn heb ik weer wat lekkers in petto. Iedereen die me kent weet dat ik een echte tea addict ben en tot 10 tassen thee is op sommige dagen geen uitzondering voor mij. Een tasje thee drinken samen met iemand en daarbij een heerlijk koekje of cakejes vind ik echt een liefdevol moment, en daar gaat het bij Valentijn toch om, niet? Een liefdevol moment hoef je niet enkel met je hubby te delen, dat kan namelijk met iedereen! Tijdens dit theekransje houden we het heel simpel met lekkere mini cakejes en een assortiment van lekkere thee waarbij ‘The romantic’ van theemerk Tea and The Gang de show steelt! Deze cakejes zijn lekker simpel en in een uurtje klaar zodat je ze perfect kan maken net voordat je hubby thuiskomt. Zet de cakejes klaar op een mooi bord, zet een heerlijk assortiment thee klaar en werk af met nog wat leuke kopjes, extra koekjes en wat vers fruit. Het ideale plaatje!

IMG_5484_Fotor

Mini teacakes met Valentijnsthee

Benodigdheden:

-Voor ongeveer 25 kleine cakejes-

 • 125 gram bloem
 • 125 gram boter
 • 125 gram suiker
 • 2 eieren
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 3 theezakjes bv. The Romantic van Tea And The Gang
 • een kopje warm water

Oven voorverwarmen op 170°C.

Werkwijze:

 1. week de 3 zakjes thee voor 10 minuten in het warm water zodat je een straffe thee krijgt.
 2. Voeg de bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en 2 eetlepels theewater samen in een kom en meng tot een mooi beslag.
 3. Verdeel het beslag over kleine cake vormpjes of kies voor een bakvorm. ik gebruikte deze van Nordic Ware.
 4. Zet de cakejes voor 12-15 minuten in een oven van 170°C en laat ze volledig afkoelen.

De cakejes hebben door de toevoeging van het theewater een subtiele fruitsmaak! Toch nog graag een extraatje? Werk dan af met wat donkere gesmolten chocolade!

IMG_5481_Fotor

Kies het juiste thee assortiment

De juiste thee kiezen is bij een theekransje essentieel! Kies niet voor de basis ‘supermarkt’ thee producten maar kies een merk dat veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van de thee. Recent leerde ik het Engelse theemerk Tea And The Gang kennen. Hun theezakjes en doosjes zien er niet alleen heel leuk uit, maar zij staan ook garant voor thee van de beste kwaliteit. Hun smaken zijn ongelooflijk lekker en heel uniek. Daarnaast zijn de theezakjes ook volledig bio afbreekbaar en kan je ze dus gewoon op de composthoop smijten! Wij houden het voor dit theekransje lekker romantisch met ‘The romantic’ thee. Een witte thee met aardbei-champagne smaak. Naast heerlijke teablends hebben ze ook 2 matcha blends: een ceremoniële en een matcha met chocolade en caramel mengeling, ook grote fan van deze twee!

Mijn favorieten:

IMG_5432_Fotor

Lissa

*blogpost in samenwerking met Tea And The Gang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s