De ultieme ontbijtplank!

on

HALLO!

Wat kijk ik toch altijd uit naar zaterdagochtend: de ochtend dat ik echt all out ga als het op ontbijt aankomt. Mijn man wil altijd standaard iets met pannenkoeken, maar daar geef ik graag eens een twist aan. Een paar weken geleden wou ik echt dat ‘hotel gevoel’ van een bomvol buffet thuis creëren, dus dacht ik meteen aan een ontbijtplank. Ik ben fan van alles op een plank eigenlijk; de klassieker is natuurlijk een kaasplank, maar ik maak tijdens etentjes ook vaak een mooie dessertplank en natuurlijk kon nu een ontbijtplank niet ontbreken. Je zet deze gewoon in het midden van de tafel en iedereen kan nemen waar hij/zij zin in heeft, fantastisch concept vind ik dat. Ik beloof je, de oh’s en wauw’s zullen zeker volgen wanneer je met een plank vol met lekkers op de proppen komt. Deze keer koos ik voor een echt sport ontbijtje bomvol eiwitten! Ik maakte proteïne pannenkoekjes met banaan en havermout, een hardgekookte eitje, een klein potje skyr yoghurt met verse granola en een heleboel vers fruit. Natuurlijk kan je eindeloos variëren en erop leggen wat je zelf lekker vindt, het enige wat je echt nodig hebt is een voldoende grote plank om alles op te dienen. 😉 Hieronder geef ik jullie alvast het recept mee van deze gezonde pannenkoekjes.

IMG_5115_Fotor

Recept voor gezonde proteïne pannenkoekjes

benodigdheden:

-voor 10 pannenkoeken-

 • 100 gram havermout
 • 1 grote banaan
 • 2 eieren
 • 150 ml amandelmelk
 • een beetje kaneel
 • optioneel: een goede schep van je favoriete proteïnepoeder

duur (voor de hele dessertplank): 30 minuten

Werkwijze:

Doe de havermout in de blender en mix tot een fijn meel.

Voeg hierbij de overige ingrediënten en mix tot een mooi homogeen beslag.

Zet een pan op een middelmatig vuurtje, verhit wat plantaardige olie en schep ongeveer een kleine soeplepel deeg uit per pannenkoekje. Laat 1 minuutje bakken per kant.

dien op met wat appelmoes (zonder suiker) of wat bessencompote.

IMG_5122_Fotor

ontbijtplank:

Verdeel de pannenkoeken over de ontbijtplank, zet er de potjes yoghurt en de hardgekookte eitjes bij en vul de plank aan met wat vers fruit. Maak versgeperste fruitsap en je favoriete warme drank en geniet van een heerlijk royaal ontbijtje.

Wat komt er bij jullie absoluut op deze ontbijtplank te liggen?

Lissa

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Anoniem schreef:

  Hele mooie foto’s!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s