Petit beurre taart op z’n Paasbest!

on

HALLO!

Deze week is het weer zover; Pasen staat voor de deur. Spijtig genoeg gaan we dit deze keer een beetje anders moeten vieren. Geen paaseitjes rapen met heel de familie, en geen rijkelijk paasontbijt onder vrienden. Dit valt mij toch een beetje zwaar, aangezien ik Pasen echt een fantastische feestdag vind! Pastelkleuren, konijnen, kuikentjes… Het is een feest waar ik echt vrolijk van word. Om toch die Paassfeer in huis te halen zonder de lockdown regels te overtreden heb ik besloten om dan maar heel veel paasdessertjes te maken. Het eerste dessertje dat op ons bord kwam was dit makkelijk Paasgebak met petit beurre koekjes. Dit is het perfecte dessert om nog last minute te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het is geïnspireerd op de klassieke petit beurre taart die we allemaal als kind wel eens hebben gemaakt, en dus natuurlijk kei makkelijk om te maken. De klassieke petit beurre koekjes worden gedopt in koffie en bedekt met een heerlijke mascarponecrème.

IMG_5673_Fotor

recept

Benodigdheden:

  • een pakje petit beurre koekjes
  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • paasversieringen
  • een sterke kop koffie

Werkwijze:

  1. zet een sterke kop koffie en laat deze afkoelen.
  2. Maak in tussentijd de vulling door de slagroom om te kloppen tot stevige pieken. Klop in een andere kom de mascarpone los samen met de bloemsuiker en voeg deze daarna toe aan de slagroom. Roer dit voorzichtig door elkaar zodat je een stevige crème krijgt. Doe deze crème in een spuitzak.
  3. dop het petit beurre koekje in de koffie en leg op een bordje. Doe op dit koekje een laag mascarponecrème en herhaal dit tot je drie laagjes krijgt.
  4. Werk af met paaseitjes.

Tip: Graag een extraatje? Voeg dan een scheutje Baileys toe aan je koffie!

IMG_5672_Fotor

IMG_5676_Fotor

Dit snelle paasgebakje tover je in een mum van tijd op tafel! De klassieke petit beurre taart krijgt dit jaar een Paastwist en kan dan staan blinken op elke Paasttafel. Ideaal ook om in kleine porties te maken, corona proof dus! 😉

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s