Klaar in 15 minuten: Pomme zoutoise

HALLO!

Ik sta vaak uren in de keuken en daar hou ik ook echt van, maar na een lange dag wil ik graag iets dat snel klaar is. Dit receptje is met behulp van de microgolfoven klaar in 15 minuten, 14 min en 37 seconden om precies te zijn. ( ja ik heb dat getimed 😉) Een gepofte aardappel in de oven dat neemt al makkelijk 3 kwartier tijd in beslag, maar in de microgolfoven zijn de aardappeltjes klaar in 10 minuten! Vroeger was ik hier absoluut geen fan van, omdat ik altijd dacht dat er veel van de smaak verloren ging in de microgolf, maar dit klopt eigenlijk echt niet. Voor een goede pomme zoutoise mogen ze me zelfs ‘s nachts wakker maken.

Dit gerechtje is een echt zomersbordje en is heerlijk licht en fris voor tijdens de warme zomermaanden en je niet echt zin hebt om iets écht warm te eten. Je kan het ook volledig koud maken door de aardappelen op voorhand te garen en te kiezen voor een dressing in plaats van de hollandaise saus. Bij ons thuis komt dit gerecht geregeld terug op de weekmenu te staan.

IMG_6337_Fotor

Recept

benodigdheden:

-voor  2 personen-

  • 4 grote aardappelen
  • 1 pakje zalm
  • 1 pakje garnalen
  • een krop sla
  • een paar kerstomaatjes
  • een zakje hollandaise saus
  • tuinkers als afwerking

Werkwijze:

1. Prik met een vork enkele keren in de aardappels voor ze de microgolf ingaan. Leg de aardappels op een bordje en zet voor 10 minuten (voor grote aardappels) in de microgolfoven op 850 watt.

2. Warm in tussentijd de hollandaise saus op in een pannetje. Je kan ook kiezen voor een andere saus, of je kan  deze ook zelf maken. Meestal maak ik zelf een bechamelsaus met viskruiden: dit is een mengsel van boter, melk, een beetje bloem en viskruiden. Hiervan heb ik geen juiste afmetingen, dit doe ik altijd een beetje op het zicht. 😉

3. Verdeel een beetje sla op het bord. Leg hierop 2 opengesneden aardappelen en werk af met de gerookte zalm, garnalen, kerstomaatjes en de tuinkers. Doe de saus in een sauskommetje en dien mee op aan tafel. Smakelijk!

IMG_6331_Fotor

Heerlijk, snel en simpel: meer moeten sommige gerechtjes niet zijn.

Geniet ervan!

Lissa

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s