Klassieke Victoria sponge cake.

on

HALLO!

Naast een liefde voor de Japanse keuken, heb ik ook een enorme fascinatie en appreciatie voor het Britse gebak! Zij hebben het beste van 2 werelden ooit gecombineerd met hun welbekende afternoon tea; namelijk thee en gebakjes. De welgevulde etagères zien er altijd zo classy en elegant uit en ik vind dat een Brits gebak altijd een ‘royal’ gehalte heeft. Ze combineren ook vaak klassieke smaken en dat is bij deze Victoria cake niet anders; strawberries and cream, a match made in heaven. Eigenlijk is dit dus een heel simpel gebak; een luchtige boerencake met een laag aardbeienconfituur, een laag slagroom en wat verse aardbeien. Dit is echt een perfect taartje om op een zondagnamiddag boven te halen op het terras met een lekker tasje thee (of koffie ;-)). Bakken jullie mee?

IMG_6026_Fotor

Recept

Benodigdheden:

oven voorverwarmen op 180°C

-voor een cake voor 8 personen-

 • 250 gram boter op kamertemperatuur
 • 250 gram bloem
 • 250 gram suiker
 • 4 eieren
 • 3 eetlepels melk
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 250 ml slagroom
 • 1 zakje vanillesuiker
 • een doosje aardbeien
 • aardbeienconfituur.

Werkwijze:

 1. Voeg de bloem, suiker en bakpoeder samen in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg hierbij de eieren, melk en boter en laten even mixen tot je een mooi geheel hebt.
 2. doe het deeg in een ronde bakvorm (18 cm diameter) met bakpapier en zet deze voor ongeveer 40 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker in het midden of de cake gaar is en laat deze na het bakken volledig afkoelen.
 3. Maak terwijl de cake aan het afkoelen is de slagroom door de slagroom samen met de vanillesuiker op te kloppen tot een stevige room.
 4. Snij de aardbeien in partjes en snij een paar aardbeien in de helft met het kroontje nog aan voor bovenop de cake als afwerking.
 5. Snij de cake doormidden wanneer deze volledig is afgekoeld en breng op de onderste laag een royale laag aardbeienconfituur aan. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit een mooi patroon bovenop de aardbeienconfituur. Laat nog wat slagroom over om bovenop de cake af te werken. Leg bovenop de slagroom een goede portie aardbeien en leg hierop de bovenste laag cake.
 6. Werk je Victoria cake af met de overgebleven slagroom en nog wat rood fruit. Bestrooi nog met poedersuiker.

IMG_6033_Fotor

Dit is echt een klassieker onder het Britse gebak die mij elke keer blijft verbazen. Frisse aardbeien, zachte crème en een luchtige cake; meer moet het eigenlijk niet zijn. Deze cake hoeft geen fancy afwerking, enkel een goede portie fruit bovenaan. Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan gaan vinden!

Lissa

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ziet er heerlijk uit!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s