Naked funfetti cake met aardbeien

on

HALLO!

Ken je dat gevoel dat je een prachtige foodfoto ziet op sociale media en echt heel veel zin krijgt om dit te maken (of eten)? Wel, dat had ik een paar weken geleden met zo een prachtige ‘naked confetti cake’. Op een vrije zaterdag nam ik mijn bakvormen en een goede dosis confetti sprinkles erbij en ging ik aan de slag! 3 lagen stevige cake met extra confetti, een vulling van mascarpone crème en een paar aardbeien als versiering voor een frisse toets.

Een funfetti cake heeft ook altijd een grote dosis feestgehalte en eigenlijk hebben we ook wel een goede reden om te vieren! Na meer dan drie jaar gebruik te maken van ‘livelovelissa.wordpress.com’ hebben we nu onze eigen domeinnaam en kan je al deze recepten vinden onder ‘www.livelovelissa.com’ !YAY! Na wat twijfelen over de naam ben ik toch bij de originele gebleven en daar ben ik achteraf toch wel blij om. Mensen die me niet volgen op sociale media kunnen zo nog altijd de website vinden.

Zijn jullie klaar om zelf aan de slag te gaan met deze naked confetti cake? Scroll dan naar beneden voor het recept!

Recept

Ingrediënten:

voor een cake voor 8-10 personen-

Duurtijd: 1u30 min

 • 250 gram boter
 • 250 gram suiker
 • 250 gram bloem
 • 4 eieren
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 3 eetlepels melk
 • een goede portie discoballetjes
 • 300 gram mascarpone
 • 150 ml slagroom
 • 2 eetlepels bloemsuiker
 • Confetti sprinkles
 • aardbeien
 • aardbeien als versiering
 • extra confetti sprinkles

Werkwijze:

 1. Zet de boter een tijdje uit de koelkast zodat deze reeds zacht is. Meng de boter en de suiker samen tot een mooi geheel. Doe hierbij de bloem, eieren, bakpoeder en melk en meng verder tot een stevig deeg. Voeg bij dit deeg een goede portie discoballetjes en meng deze voorzichtig onder het deeg zodat deze nog niet teveel kleur verliezen, anders krijg je een niet zo feestelijke grijze brij! 😉
 2. Verdeel het beslag over 3 bakvormen van ongeveer 18 cm en bak deze voor 30 minuten op 170 graden en laat volledig afkoelen.
 3. Maak de vulling door de slagroom op te kloppen. Meng in een andere kom de mascarpone met de poedersuiker, maar zorg ervoor dat de mascarpone zijn structuur niet verliest, niet teveel roeren dus. Roer daarna de slagroom voorzichtig onder de mascarpone tot een stevige room. Doe de vulling in een spuitzak en leg deze nog even in de koelkast.
 4. Snij de bovenkant van de 3 cakes zodat deze mooi plat zijn en snij ook de bruine korst van de buitenkant zodat de cakes hun ‘naked’ look krijgen.
 5. Begin het stapelen van de cake met een laag cake onderaan, spuit hierop een rand van de vulling + een dunne laag in het midden en leg hierop nog enkele aardbeitjes (enkel binnen de rand van de vulling). Herhaal dit nog een keer.
 6. Werk de cake af door nog een rand te spuiten op de bovenste laag en af te werken met confetti sprinkles en discoballetjes. Snij de aardbeien doormidden en verdeel deze ook bovenop de cake.

Life is a party en al zeker met deze cake!

smakelijk!

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s