Wortelgebakjes met roomkaas frosting

HALLO!

Hoewel we echt in de warmste periode van het jaar zitten verlang ik stiekem al naar vallende bladeren en een herfstbriesje. Aangezien ik hier nog een tijdje op ga mogen wachten vond ik het een goed idee om de herfst al in huis te halen met een kruidig wortelgebakje. De heerlijke geur van kaneel en gember vullen echt mijn volledige keuken na het bakken van deze cakejes, groot pluspunt! Het is echt een unpopular opinion, maar ik hou eigenlijk echt niet zoveel van de zomer… Op sommige dagen is het gewoon véél te warm en veel te plakkerig. Ik kijk dus alvast heel erg uit naar de herfst zodat ik deze heerlijke wortelgebakjes kan eten met een lekkere chai latte!

Recept

Benodigdheden:

-voor 20 cakejes-

 • 210 gram bloem
 • 200 gram boter
 • 120 gram bruine suiker
 • 100 gram witte suiker
 • 4 eieren
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 175 gram geraspste wortels
 • 200 gram roomkaas bv. philadelphia
 • 2 grote eetlepels bloemsuiker
 • een handvol noten

Werkwijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
 2. Doe de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en gemberpoeder in een grote mengkom en meng alles goed door elkaar.
 3. Smelt de boter in de microgolf. Doe de eieren en boter bij de droge ingrediënten en meng goed tot een glad mengsel. Voeg hierbij de geraspte wortels en meng deze goed door het deeg. Op dit moment kan je nog andere dingen toevoegen die je graag hebt zoals noten of rozijnen.
 4. verdeel het deeg over een 20 tal cupcakevormpjes en vul deze 2/3. Zet de cakejes in de voorverwarmde oven voor 22 minuten en laat ze daarna volledig afkoelen.
 5. Maak in tussentijd de roomkaas frosting door de roomkaas even met een garde los te kloppen. Voeg hierbij ongeveer 2 eetlepels bloemsuiker naar smaak toe. Graag iets zoeter? Voeg er dan nog een beetje suiker aan toe. Meng goed door elkaar, doe de frosting in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast tot de cakejes zijn afgekoeld.
 6. Doe een goede portie roomkaas op de cakejes en werk af met wat gecrushte noten en wat kaneelpoeder.

Wil je ook graag al een beetje herfst in huis halen? Probeer dan zeker deze cakejes eens uit! Het ideale vieruurtje, tienuurtje of soms ook gewoon eens lekker als een extraatje bij het ontbijt. Have fun baking!

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s