Back to school: fruitplank met honingkoek.

HALLO!

Het is weer zover; 1 september staat voor de deur en dat betekent het begin van een nieuw schooljaar. Ik vond het altijd geweldig als ik vroeger thuis kwam van school en mijn mama had een leuk vieruurtje voorzien. Soms kan dit zijn door een simpel stukje fruit of lekkere koek klaar te leggen, maar voor de eerste schooldag kan je het ook iets feestelijker maken met een uitgebreid vieruurtje. Deze fruitplank met yoghurt dip is klaar in minder dan 5 minuten en is daarboven een voedzaam en gezond vieruurtje. Het zorgt voor een gezellig moment aan tafel na school en is een gezonde versie van een chocolade fondue! Geen fan van rood fruit? Je kan deze volledig aanpassen aan jouw voorkeur qua fruit en bv. vervangen door meloen of ananas.

Naast het fruit koos ik voor een meli honingkoek als voedzame snack. Ze verkopen deze ook apart verpakt zodat je deze ook makkelijk naar school kan meegeven. Om deze fruitplank extra leuk te maken kan je de peperkoek met een uitsteekvorm in leuke sterretjes of hartjes maken.

Recept

Benodigdheden:

  • 3 pakjes meli honingkoek
  • fruit naar keuze zoals banaan, appel, aardbei,…
  • een potje magere platte kaas
  • 1 eetlepel honing

Werkwijze:

  1. Maak uit de honingkoek leuke sterren of hartjes met behulp van een uitsteekvorm.
  1. Bereid de dipsaus door het potje platte kaas te mengen met de honing.
  1. Was en snij al het andere fruit en leg dit op een leuk bord.

Nog geen schoolgaande kids in huis? Ik maak deze ook graag na het werk of in het weekend als snackbord! 😉 Je kan deze zelfs op tafel zetten na een lekker etentjes als ‘sharing dessert’.

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s