Gezond Halloween dessert met chocolade

HALLO!

‘Halloween is mijn favoriete feest, en dan ben ik verkleed in een griezelbeest…’ Met deze oude klassieker van de M kids zit ik steevast in mijn hoofd als Halloween eraan komt! Spijtig genoeg geen zotte plannen dit jaar, daar heeft corona weer een stokje voor gestoken. Misschien moeten we ons dit jaar allemaal verkleden als virus? Want dat heeft mij toch wel het meeste schrik aangejaagd door het jaar heen! Niet getreurd, ook in je eigen bubbel kan je het gezellig maken met wat halloween dessertjes, goed veel kaarsen en een griezelige film. En met griezelig bedoel ik een film zoals hocus pocus ofzo, dat is zowat mijn limiet van griezelig! 😉 Ik begin altijd vol goede moed aan een echte horrorfilm zoals IT, maar na het eerste halfuur heb ik daar meestal wel genoeg van! Waar ik wel volledig in mee ga zijn de Halloween dessertjes! Dit jaar een gezond alternatief; dit schattige ‘pompoen’ mandarijntje gevuld met een chocoladecrème op basis van avocado. Een echte aanrader voor iedereen die fan is van een sinaas-chocolade combo. + Hoe schattig zijn die gezichtjes? Dit dessert geeft de perfecte balans tussen al het snoepgoed door en niemand gaat merken dat deze crème enkel maar gezonde en pure ingrediënten bevat.

IMG_7728_Fotor

Recept

Benodigdheden:

-Voor 4 pompoentjes-

 • 4 mandarijntjes
 • 1 rijpe avocado
 • 2 grote eetlepels ahornsiroop
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 60 ml amandelmelk of een andere plantaardige optie
 • enkele blaadjes munt
 • een zwarte stift

Werkwijze:

 1. Teken met een zwarte permanent marker 4 griezelige gezichtjes op de mandarijnen.
 2. Snij het hoedje van de mandarijntjes en snij daarna voorzichtig met een mes en lepel zoveel mogelijk van het vruchtvlees van de mandarijn weg zodat enkel een randje overblijft.
 3. Maak de chocolade crème door de avocado, amandelmelk, cacaopoeder en ahornsiroop tot een geheel te mixen in de blender.
 4. Verdeel de chocolade crème over de 4 pompoentjes, zet het hoedje er terug op en werk af met een blaadje munt. Enjoy!
IMG_7734_Fotor

Maak er een gezellige Halloween avond van, lekker thuis in je kot!;-)

Nog zin in halloweendessertjes? Bekijk dan ook zeker deze blogberichten eens van vorige jaren:

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s