To share: brownie pizza met rood fruit

HALLO!

Zei er iemand brownie? En pizza? Twee heerlijke pleziertjes die bij veel mensen op hun ‘favourite foods’ lijst staan denk ik. Wel, laten we nu net deze twee gaan combineren. En dan bedoel ik niet dat we stukjes brownie gaan leggen op een margherita pizza -bleih-, maar dat we er een heerlijke dessert versie van gaan maken!;-) 

Ik stel je voor; mijn versie van een dessertpizza met een smeuïge brownie bodem, een romig laagje slagroom en fris rood fruit! Ik weet niet wat ik nog meer kan zeggen om je ervan te overtuigen dat je dit recept echt eens gemaakt én geproefd moet hebben. De brownie heeft -net als een echte pizza- een zachte binnenkant en een knapperige korst. Een ideaal dessertje om te delen met familie of vrienden (na corona ;-)) of met je favoriete bubbelpersoon (tijdens corona ;-)). 

Ik loop misschien al een beetje op de zaken vooruit (alhoewel, het is al 14 november 🙂 ), maar is dit ook niet het ideale dessert voor op de feesttafel? Vervang het kokospoeder door feestelijke goude sprinkles en je hebt een ideale showtopper voor op de feesttafel bij het aftellen van 10 naar 1! HOLIDAYS ARE COMING, ik kan alvast niet wachten.

IMG_6776_Fotor

Recept

Benodigdheden:

-Dessert om te delen met 4-6 personen-

 • 100 gram bloem
 • 60 gram boter
 • 225 gram pure chocolade
 • 75 gram kristalsuiker
 • 75 gram lichtbruine suiker
 • 2 eieren
 • 2 theelepels cacaopoeder
 • 1theelepel bakpoeder
 • Snufje zout

 

 • 125 ml slagroom
 • een zakje vanillesuiker
 • rood fruit naar keuze

Werkwijze:

 1. Verwarm de oven voor op 175°C.
 2. smelt de boter en de chocolade au bain marie tot een glad beslag.
 3. Voeg in een andere kom alle andere ingrediënten voor de bodem samen en meng deze al tot een mooi geheel. Voeg hierbij langzaam het chocolademengsel en meng nog eens goed. Je krijgt een iets dikker cakebeslag.
 4. Verspreid het cakebeslag op een bakplaat met bakpapier en maak er met een spatel een ronde vorm van.
 5. Bak de brownie voor15 minuten op 175°C. Wanneer hij uit de oven komt moet hij nog zacht aanvoelen. 
 6. Laat de brownie volledig afkoelen en maak in tussentijd de slagroom door de room samen met de vanillesuiker op te kloppen tot een stevig beslag. Snij het rood fruit ook al in stukjes.
 7. Werk de brownie af net voor je hem gaat serveren met de slagroom, rood fruit en nog wat kokospoeder. Enjoy!

IMG_6772_Fotor

Zijn jullie klaar voor een heleboel feestrecepten? Die komen vanaf eind november alvast jullie richting uit. Ook al voelt ‘de mooiste tijd van het jaar’ nu een heel klein beetje anders aan, toch wil ik er samen met een mooie feesttafel voor zorgen dat het super gezellig wordt!

Lissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s